Okładka książki - CO TO ZNACZY... 101 zabawnych historyjek, które pozwolą zrozumieć znaczenie niektórych powiedzeń

Króciutkie i zabawne opowiadania, które składają się na tę książkę, znają już zapewne wszyscy czytelnicy piątkowego dodatku dla dzieci "Gazety Wyborczej" - "Komiksowo".

Do wydania tej książki zachęciły nas liczne głosy nauczycieli i rodziców, którzy odczuwali brak tego typu publikacji na polskim rynku.

Grzegorz Kasdepke - w sposób lekki i pogodny tłumaczy najpopularniejsze związki frazeologiczne, z jakimi na co dzień spotykają się dzieci. Jak zwykle u tego pisarza, dydaktyzm jest przesłonięty poczuciem humoru, dzięki czemu jego opowiadania bawią w równym stopniu najmłodszych czytelników, jak i osoby dorosłe.

Informacje dodatkowe o CO TO ZNACZY... 101 zabawnych historyjek, które pozwolą zrozumieć znaczenie niektórych powiedzeń:

Wydawnictwo: Literatura
Data wydania: 2025-10-09
ISBN: 9788382083996

Tagi: Edukacja - język literatura pisanie i czytanie Opowieści humorystyczne dla dzieci i młodzieży Opowiadania dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 5 lat

Kup książkę CO TO ZNACZY... 101 zabawnych historyjek, które pozwolą zrozumieć znaczenie niektórych powiedzeń

Serce i inne podroby. Audiobook
Grzegorz Kasdepke0
Okładka ksiązki - Serce i inne podroby. Audiobook

Książka dla chłopaków nie może być romansem? A to niby dlaczego? Grzegorz Kasdepke potrafi udowodnić, że jest inaczej. Romans przecież wcale nie...

Kasztan, tapczan, tralala. Czytam sobie 3
Grzegorz Kasdepke0
Okładka ksiązki - Kasztan, tapczan, tralala. Czytam sobie 3

Grzegorz Kasdepke po raz kolejny sięga po swojego ulubionego bohatera. Dorastający Kacper opowiada swej młodszej siostrze Basi sentymentalną historię o...