Czym są tajemnicze E, Do czego służą producentom żywności, dlaczego je dodają, skoro wiele z nich jest toksycznych? Jakie jajka, chleb, ser czy wędliny powinny trafić do naszego koszyka? O tym wszystkim przeczytasz w tej ksiazce.
Wydawnictwo: Ringier Axel Springer Polska
Data wydania: 2015-08-01
Kategoria: Poradniki
ISBN:
Liczba stron: 96
Tom został podzielony na cztery główne części. Otwiera go wstęp redakcyjny i materiał poświęcony zmarłemu profesorowi Eugeniuszowi S. Kłosowi ze Lwowa...
Przeczytane:2019-09-06, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 (75) książki 2019, Miałam,
Książka podpowiada nam jak rozsądnie kupować żywnosć, by nam nie zaszkodziła. Bardzo przydatną rzeczą jest spis wszystkich substancji stosowanych w Unii Europejskiej w środkach spożywczych. Książeczkę wkłądamy do torebki i możemy iść na zakupy.