Wychodzę za pięknego potwora.
Krętacza. Oszusta. Kawalera numer jeden Ameryki.
Twierdzi, że jesteśmy w sobie zakochani, ale w jego pocałunkach czuję tylko nienawiść i pożądanie. Nie pamiętam, w jaki sposób doszło do tego wszystkiego. Wiem tylko, że jest moim wrogiem. Utknęłam w koszmarze - w jego domu, na jego łasce.
A Oliver zrobi wszystko, żeby utrzymać mnie w ciemnościach.
Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2026-05-20
Tytuł oryginału: My Dark Prince
,,My Dark Prince" to trzeci tom porywającej serii ,,Dark Prince Road", który uzależnia jeszcze silniej niż poprzednie części! Autorki postawiły na jeszcze bardziej odurzające napięcie, wymykającą się niemal z każdej strony nieprzewidywalność, dopełnioną ogromnym sekretem, który odbił się okrutnym piętnem na głównych bohaterach. Dołóżmy do tego motyw amnezji oraz Enemies-to-lovers, a otrzymujemy tym samym wyjątkowy potok silnych, obezwładniających emocji, jakie nie pozwalają nawet na krótką pauzę w lekturze.
Kto już liznął twórczości tego zdolnego duetu pisarskiego, doskonale zdaje sobie sprawę, że lektura zafunduje mu prawdziwą jazdę bez trzymanki, gdyż nie zamierzają one oszczędzać swoich bohaterów, którzy zostali naznaczeni wyjątkowym bagażem doświadczeń. Akcja naszpikowana jest licznymi zwrotami akcji, nie sposób przewidzieć, co za chwilę się wydarzy, a obserwowanie rozwijającego się uśpionego uczucia, stworzonego teraz przecież na bazie niedomówień i kłamstw, dodatkowo podsyca i tak napiętą atmosferę. Moc silnych, uzależniających wrażeń gwarantowana i to do samego finału!
Autorki z niezwykłą wnikliwością opisały wszelkie emocje towarzyszące postaciom, ich uczucia są niemal namacalne, obezwładniają, a gorące, mistrzowsko naszkicowane sceny rozbudzają wyobraźnię i rozpalają do czerwoności. Tylko czy miłość, która przemieniła się w nienawiść, ma szanse powrócić do pierwotnej wersji?
,,My Dark Prince" to wciągający, zadziorny, rozbudzający wyobraźnię, mroczny romans, który pochłonie Was bez reszty. Wielowymiarowe, niebanalne postacie, odurzające uczucie, sieć ciężkich sekretów i dynamiczna akcja, spędzająca sen z powiek! Fani pasjonujących, uzależniających, rozpalających wszystkie zmysły historii, będą absolutnie zachwyceni! Polecam gorąco!
Mogła cieszyć się swoim pięknym, doskonałym światem jeszcze przez chwilę. Wkrótce wszystko, co posiada, będzie należeć do mnie. Miałam plan, dzięki...
Pierwszy chłopak, w którym się zadurzyłam, skończył tragicznie. A potem zakochałam się w jego bracie. Nie powinnam była zjawić się na tym dachu...
Przeczytane:2026-06-22, Ocena: 6, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2026, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2026, 52 książki 2026,
Briar i Oliver byli dla siebie wszystkim. On każdego dnia wręczył jej niebieską różę. Aż nagle po wspólnie spędzonej nocy kontakt się urwał. To zdruzgotała Briar i złamało jej serce. Jaki był ku temu powód?
Po piętnastu latach tych dwoje przypadkowo się spotyka. Dochodzi do wypadku, po którym Briar traci pamięć. To Oliver dba o to by szybko wróciła do zdrowia. Zabiera ją nawet do swojego domu. Okłamuje nie tylko ukochaną ale i przyjaciół. Co jeśli Briar odzyska pamięć i przypomni sobie, że Oliver tak naprawdę nie jest jej narzeczonym, a jedyne uczucie jakim go darzy to czysta nienawiść?
Ta historia jest rewelacyjna. Nienawiść, utrata pamięci, zemsta - a co za tym idzie cięte riposty, intrygi i świetne poczucie humoru. Lepiej być nie mogło. Jednak nie wszystko jest tu takie kolorowe. Briar doświadczyła nie tylko odrzucenia od miłości życia, ale także od rodziców. Ogromnym ciosem jest dla niej odkrycie, że człowiek, którego uważała za swojego ojca nim nie jest. Oliver natomiast ukrywa się pod pozorami. Wszyscy myślą, że to bogacz, którego jedynym zajęciem jest poznawanie przypadkowych kobiet. Tak naprawdę to pracowity człowiek z sercem na dłoni i ogromnym poczuciem winy. Każdego dnia obwinia się o wypadek brata i choć teraz stara się pomóc mu jak tylko potrafi to wyrzuty sumienia go zżerają. Dla Briar jest w stanie zrobić dosłownie wszystko. Czy uda mu się odzyskać ukochaną? Ta historia mimo, że jest obszerna, to czyta się błyskawicznie. Nie było tu zbędnego przedłużania czy opisów. Dużo się dzieje, nie ma miejsca na nudę. Briar po tym co przeszła potrafi walczyć o siebie i gdy trzeba wystawia pazurki. Duży plus za ogrom emocji, które tu znalazłam i odczuwałam. Szczęśliwe chwile mieszają się tu z bolesnymi wspomnieniami, a my przy tym wszystkim towarzyszymy naszym bohaterom. Ta historia nie była by pełna, gdyby nie przyjaciele Olivera i Briar. Dzięki nim można chwilami płakać, ale ze śmiechu. To oni rozładowują napięcie. Mamy tu wątek amnezji, ale też przekraczania granic moralnych i manipulacji. Ja świetnie spędziłam czas z tą książką. Bardzo polecam.