Twoje zdrowie. Twoje zasady. Twój czas. Czas, by zadbać o siebie.
Stworzyłam ten poradnik z myślą o kobietach, które chcą czuć się dobrze w swoim ciele, mieć więcej siły, lepiej spać, jeść, rozumieć siebie i swoje potrzeby.
Pracuję intensywnie, często pod presją czasu i oczekiwań. Wiem, że aby działać na pełnych obrotach, potrzebuję sprawnego ciała i spokojnego umysłu. Dlatego systematycznie pogłębiam wiedzę na temat zdrowego stylu życia - opierając na dowodach naukowych, a nie chwilowych trendach.
Nie znajdziesz tu radykalnych diet czy obietnic ,,cudownych zmian". Znajdziesz za to praktyczne rozwiązania, sprawdzone przeze mnie i oparte na wiedzy ekspertów: lekarzy, dietetyków, psychoterapeutów i fizjoterapeutów. Dowiesz się:
. jak mądrze się odżywiać i wspierać gospodarkę hormonalną,
. jak stworzyć warunki do zdrowego snu, który naprawdę regeneruje,
. jak skutecznie radzić sobie ze stresem i zadbać o emocje,
. jak budować odporność i rozwijać swoją sprawność fizyczną.
Mam nadzieję, że ta książka będzie dla Ciebie wsparciem, pomoże Ci wprowadzać zmiany, które są zgodne z Tobą, i będzie Ci towarzyszyć w drodze - nie do perfekcji, ale do dobrostanu.
Z serdecznością
Małgorzata Rozenek-Majdan
Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2025-10-29
Kategoria: Poradniki
Jestem szczęśliwą mamą dwóch wspaniałych synów. Nie byłoby ich ze mną, gdyby nie pomoc lekarzy. Gdyby nie in vitro. Dyskusja wokół tego tematu wciąż...
Najważniejsza jest miłość, ale równie ważny jest...ślub. Kameralna uroczystość czy wesele na dwieście osób? Luksusowy hotel czy romantyczny...
Przeczytane:2026-01-12, Ocena: 5, Przeczytałam, 12 książek 2026, 26 książek 2026, 52 książki 2026,
Gdy tylko zobaczyłam książkę pani Małgorzaty, wiedziałam, że będę musiała ją kupić. Lubię tą kobietę, polubiłam od chwili, kiedy była Perfekcyjną i prowadziła swój program. Tak jest do dzisiaj. Dlatego byłam ciekawa książki i tego co w niej znajdę.
W tym przypadku nie będę się rozpisywała, ponieważ o poradnikach (chyba) nie pisze się dużo. Zwyczajnie poleca się je o ile są naprawdę wartościowe. A w tym przypadku polecić mogę, bo jest naprawdę ciekawy. Oczywiście znajdą się tacy, którzy będą hejtowali ale może to przez to, że będą patrzyli przez pryzmat osoby, która go napisała. Tak już bywa w tym świecie, że jak kogoś się nie lubi to od razu wszystko co dana osoba zrobi jest złe.
Książka jest napisana we współpracy ze specjalistami takimi jak psycholog czy dietetyk... Dlatego tematy, które zostały tu poruszone, czyli zdrowie, uroda czy samopoczucie są opisane w prosty sposób, ale podparte jakąś wiedzą, a nie tylko wymysłem autorki.
Ta książka może zmotywować, bądź zainspirować do zmiany. Nie jest ona gruba, więc zachęcam do przeczytania i ocenienia samemu. W dodatku książka jest świetnie wydana przez jedno z moich ulubionych wydawnictw