Prezentujemy receptury na przyrządzenie rozmaitych dżemów i konfitur nie tylko z rodzimych owoców (znajdzieszjak powidła śliwkowe czy konfitura malinowa), ale także tych bardziej egzotycznych, jak choćby cytrusy czy mango. Ponadto zachęcamy do zmierzenia się z nieco zapomnianymi sokami, syropami i kompotami - zdecydowanie zdrowszymi od napojów dostępnych w sklepach. Nasze porady przeprowadzą Cię przez wszystkie etapy przygotowywania domowych przetworów - od momentu zakupu surowca po niuanse pasteryzowania czy przechowywania.
Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2015-07-30
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Oto doskonała książka z labiryntami dla dzieci w wieku przedszkolnym. Znajdują się w niej różnorodne propozycje rozwijające umiejętności dziecka...
32 tematy konwersacji. Ponad 500 zwrotów z transkrypcją wymowy. Samouczek wymowy. Dwujęzyczne nagrania wszystkich wyrażeń. Mapa i informacje dla turystów....
Chcę przeczytać,