Ostatni tom przygodowo-fantastycznej opowieści dla młodych czytelników. Grześ doznaje wizji strasznych wydarzeń, do których ma dojść podczas ostatecznego starcia z zastępami czarnego maga. Czy wizje ukazują prawdę, czy też są ułudami mającymi go zdezorientować? Chłopiec i jego siostra Chloe znów wyruszają do XVII wieku, aby kontynuować naukę w szkole czarów i pomagać kamiennym strażnikom ostatniego portalu, jednak szybko się okazuje, że czekają ich znacznie poważniejsze wyzwania!
Głównymi autorami serii są często działający w tandemie twórcy - francuski scenarzysta Denis-Pierre Filippi i włoski rysownik Silvio Camboni, znani polskiemu czytelnikowi ze wspólnych dzieł: cyklu ,,Niezwykła podróż" oraz albumów ,,Miki i zaginiony ocean" oraz ,,Miki i kraina Pradawnych". Camboni ilustruje ,,Gargulce" od drugiego tomu (tom pierwszy narysował francuski grafik o pseudonimie J. Étienne).
Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2025-11-12
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Les Gargouilles 7 - La Dernire Porte
Albumy z naklejkami zostały przygotowane z myślą o miłośnikach kotków i piesków. Głównymi atrakcjami książeczek są urocze fotografie oraz bogaty zestaw...
Poznaj magiczne stworzenia! Na kartach tej kolorowanki czekają na ciebie najsłodsze smoki, jednorożce i syrenki. Dodaj obrazkom kolorów i ozdabiaj je...
Przeczytane:2026-01-21, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, recenzję 2026,
Przed bohaterami ostateczne starcie z zastępami czarnego maga. Tak przynajmniej myśli Grześ, po tym, jak ma wizję. Widzi wydarzenia, jakie mają się stać. Chłopiec wraz z Chloe postanawiają ponownie wyruszyć do XVII wieku. Mają zamiar kontynuować naukę w szkole czarów, a jednocześnie pomagać kamiennym strażnikom ostatniego portalu. Czy wizja Grzesia się sprawdzi? Jakie wyzwania będą mieli? Z czym będą musieli sobie poradzić? Czy dadzą radę?
To już ostatni tom komiksów z tej serii, czego my żałujemy. Bardzo polubiliśmy bohaterów i z przyjemnością śledziliśmy ich przygody. W książce opowieści o przygodach rodzeństwa. Komiks był naprawdę ciekawy, wciągający, pełen przygód.
Wizualnie komiks jest naprawdę ładny. Ilustracje przyciągają wzrok i zachęcają do sięgania po niego.
„Gargulce. Ostatni portal. Tom 7” to komiks, który mnie się podobała i z przyjemnością polecam.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA