Okładka książki - Gryfino i okolice na przestrzeni wieków

Gryfino i okolice na przestrzeni wieków

SPIS TREŚCI
Słowo wstępne - Henryk Piłat
Gryfino - historia lokalna - historia regionalna : wprowadzenie do tomu "Gryfino i okolice na przestrzeni wieków" - Radosław Skrycki
Okolice Gryfina w okresie agresji brandenburskiej na Pomorze Zachodnie w XIII-XV wieku - Edward Rymar
Nieznani duchowni Gryfina z lat 1400-1471 w "Repertorium Germanicum" - Edward Rymar
Urząd kata w Gryfinie (lata 1625-1626) - Radosław Gaziński
Od peryferii do centrum : o trzech źródłach ikonograficznych do dziejów Gryfina - Ewa Gwiazdowska
Z dziejów filantropii na Pomorzu : działalność dobroczynna mieszkańców Gryfina w XIX wieku - Agnieszka Chlebowska
Gryfino na widokówce do 1945 roku - Renata Gałaj-Dempniak
Gryfino : nietypowy przykład kariery polskiego miasteczka po II wojnie światowej - Adam Makowski
Powiat gryfiński w aktach Urzędu Bezpieczeństwa 1945-1948 - Radosław Skrycki
Czerwiec '76 w "Dolnej Odrze" : obraz strajku w materiałach archiwalnych Służby Bezpieczeństwa - Katarzyna Rembacka
Analiza zasobów przyrodniczych okolic Gryfina w aspekcie rozwoju osadnictwa do X wieku - Kamil Szpotkowski

Informacje dodatkowe o Gryfino i okolice na przestrzeni wieków:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2009 (data przybliżona)
Kategoria: Historyczne

Tagi: Gryfino Pomorze Zachodnie Historia Pomorza Historia

Kup książkę Gryfino i okolice na przestrzeni wieków

Gryfino i okolice na przestrzeni wieków - opinie o książce

Modlitwa w codzienności
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Modlitwa w codzienności

W czasie modlitwy Tym, który się w nas modli jest Duch Święty i tylko On. On jest tym, który sugeruje nam nawet to, co powinniśmy mówić lub o co prosić...

Sałatki, sosy, dodatki
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Sałatki, sosy, dodatki

Seria czterech poręcznych i praktycznych miniporadników. W każdym z nich znajduje się ponad 30 przepisów zarówno dla mięsożerców...