Okładka książki - Hobby horsing, czyli przyjaźń w galopie (Tom 5). Galopem na scenę. Hobby horsing, czyli przyjaźń w galopie. Tom 5

Tom 5 cyklu Hobby horsing, czyli przyjaźń w galopie

Prawdziwa przyjaźń pokona każdą przeszkodę!

Wiosna dostarcza mnóstwo emocji Galopującym Gwiazdom, które postanawiają wystąpić w lokalnym talent show. Dziewczynki od razu zabierają się za przygotowania - wymyślają układ, ćwiczą choreografię i ozdabiają swoje horsiaki. Jednak wypadek Marty krzyżuje ich plany. Przyjaciółki co prawda szybko znajdują zastępstwo, ale przekonują się, że w nowym składzie współpraca wcale nie jest łatwa. Czy mimo przeciwności i stresu Galopującym Gwiazdom uda się świetnie zaprezentować na scenie?

To nie koniec dziwnych wydarzeń. Asia zaczyna dostawać karteczki od tajemniczego wielbiciela. Szybko się okazuje, że jest nim... Krzysiek! Chłopak, który wcześniej wyśmiewał się z jej pasji do hobby horsingu. Jak zakończy się ta relacja? Czy Asia będzie potrafiła mu wybaczyć?

,,Hobby horsing, czyli przyjaźń w galopie" to seria dla dzieci i młodzieży opowiadająca z humorem, ciepłem i ogromnym sercem o sile przyjaźni, o spełnianiu marzeń i radzeniu sobie z codziennymi wyzwaniami. Wciągająca fabuła, sytuacje bliskie młodym czytelnikom oraz pasjonujący świat hobby horsingu sprawiają, że książki autorstwa Małgorzaty Korbiel czyta się jednym tchem i z wypiekami na twarzy!

Nowy tom serii to emocjonująca opowieść o odwadze i przełamywaniu uprzedzeń. Pokazuje, że nie zawsze chodzi o wygraną - czasem najważniejsze jest to, by mimo przeszkód się nie poddawać i szukać wsparcia u bliskich, na których zawsze można liczyć.

Seria książek idealna dla fanów hobby horsingu i przygód w wieku od 6 do 8 lat.

Informacje dodatkowe o Hobby horsing, czyli przyjaźń w galopie (Tom 5). Galopem na scenę. Hobby horsing, czyli przyjaźń w galopie. Tom 5:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2026-08-12

Tagi: Beletrystyka dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 6 lat

Kup książkę Hobby horsing, czyli przyjaźń w galopie (Tom 5). Galopem na scenę. Hobby horsing, czyli przyjaźń w galopie. Tom 5

Dobre bajki o tym, że warto wierzyć w siebie
Małgorzata Korbiel0
Okładka ksiązki - Dobre bajki o tym, że warto wierzyć w siebie

Warto wierzyć w siebie! ,,Dobre bajki" to seria dla wszystkich dzieci, które uwielbiają ciepłe opowieści z przesłaniem. Jak odnaleźć w sobie siłę, gdy...

Smok Wesołek i zimowi goście
Małgorzata Korbiel0
Okładka ksiązki - Smok Wesołek i zimowi goście

Niespodziewani goście smoka wprowadzą do jego zamku wiele radości i ciepła. Chociaż Wesołek nie oczekiwał niczego w zamian, wdzięczność, którą otrzymał...