W poznawaniu innych kuchni mamy prawie 50-letnie opó¼nienie, wiêc staramy siê je szybko nadrobiæ, sprowadzaj±c z ca³ego ¶wiata nieznane dot±d przyprawy i produkty. Bardzo modne jest mieszanie smaków z ró¿nych regionów, coraz prostsze staje siê przemieszczanie z kraju do kraju. Proponujemy Pañstwu przewodnik po najnowszych produktach, jakie zago¶ci³y na sta³e na sklepowych pó³kach. Ksi±¿ka wyja¶nia, co to za produkt lub przyprawa, sk±d pochodzi i jakie dania mo¿na z nich przyrz±dziæ. S± tu opisane najrozmaitsze octy i oleje, kapary, karczochy, oliwki, kasztany, orientalne grzyby, makarony, wodorosty, sosy i pasty, jak: pesto, miso, curry, worcester, hoisin, tabasco, chili. Teraz mo¿emy dowolnie zmieniaæ domowy jad³ospis, przenosz±c siê swobodnie z kontynentu na kontynent. Przynajmniej w kuchni.
Informacje dodatkowe o Jak b³ysn±æ talentem kulinarnym:
Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
83-7404-454-3
Liczba stron: 272
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcê przeczytaæ,