Okładka książki - Jak uciec Houdiniemu

Jak uciec Houdiniemu

Kontynuacja bestsellerowej serii ,,Stalking Jack the Ripper"!

Audrey Rose Wadsworth i Thomas Cresswell wybierają się do Ameryki na pokładzie luksusowego transatlantyku. Audrey Rose i Thomas są zachwyceni, że tygodniowy rejs uświetnią pokazy wędrownego cyrku, pełnego artystów i wróżbitów, w którym występuje pewien charyzmatyczny młody specjalista od ucieczek. Jednak rejs zamienia się w koszmar, kiedy pozbawieni możliwości ucieczki pasażerowie, a właściwe zamożne młode damy, zaczynają ginąć jedna po drugiej z rąk niezidentyfikowanego mordercy.

Niepokojąca bliskość Księżycowego Cyrku dodatkowo przyczynia się do atmosfery grozy na statku, morderstwa zaś stają się coraz bardziej makabryczne. Audrey Rose i Thomas muszą sprawnie przeprowadzić dochodzenie w sprawie ponurych zbrodni, żeby pasażerowie bezpiecznie dopłynęli do portu.

Czy Audrey Rose zdąży rozwikłać zagadkę, w której stawką może być życie bliskiej jej osoby, przed zaplanowanym przez mordercę przerażającym finałem?

Informacje dodatkowe o Jak uciec Houdiniemu:

Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2023-05-31
Tytuł oryginału: Escaping from Houdini

Kup książkę Jak uciec Houdiniemu

Jak uciec Houdiniemu - opinie o książce

Avatar użytkownika - Roksana
Roksana
Przeczytane:2023-12-19, Ocena: 4, Przeczytałam, 2023, E-booki, 52 książki 2023, Fantasy,

„Jak uciec Houdiniemu” Kerri Maniscalco to trzeci i zarazem najsłabszy tom serii pt. „Stalking Jack the Ripper”  – młodzieżowej literatury z elementami kryminału, romansu i lekkiego horroru. Autorka ponownie serwuje czytelnikom oryginalną historię z nietuzinkowym klimatem – tym razem akcja przenosi się na pokład luksusowego statku, a atmosfera zagęszcza się z każdą stroną.

Książka jest wciągająca, zabawna i idealna na odstresowanie się – z dynamiczną fabułą i dobrze napisanymi dialogami. Szczególnie interesująco rozwija się relacja między głównymi bohaterami – Audrey Rose i Thomasem – ich interakcje są pełne emocji i humoru. Jednak w tym przypadku coś zdecydowanie poszło nie tak, co zniszczyło klimat i humor książki.

W każdym razie jest to świetna propozycja dla fanów młodzieżówek z dreszczykiem i historią w tle. Seria trzyma poziom, a tom trzeci nie zawodzi. Na pewno sięgnę po kolejne części przygód Audrey Rose.

Na koniec dodam, że czytałam też inną serię tej autorki i muszę przyznać, że potrafi pisać nietypowo, ciekawie i z pazurem. Choć momentami pewne sceny wydawały mi się dość odważne jak na literaturę młodzieżową, całość oceniam jednak mimo wszystko bardzo pozytywnie. Polecam! 😊

Avatar użytkownika - Amarisa
Amarisa
Przeczytane:2025-03-04, Ocena: 5, Przeczytałam, 26 książek 2025,

,,Magia to nauka, a jej fantazyjna nazwa ma jedynie pomóc dowieść, że da się osiągnąć niemożliwe."?
?
,,Jak uciec Houdiniemu" to prawdziwa uczta dla miłośników kryminałów historycznych, romansów i magii. Kerri Maniscalco stworzyła dzieło pełne napięcia, emocji i zaskakujących zwrotów akcji. To książka, która z pewnością zasługuje na miejsce w biblioteczce każdego czytelnika szukającego porywającej lektury.?

cała recenzja: https://www.instagram.com/p/DGxPwcLtrzc/?img_index=1

Avatar użytkownika - Braxi
Braxi
Przeczytane:2023-12-28, Ocena: 5, Przeczytałem, Mam, 12 książek 2023,
Królestwo Nikczemnych
Kerri Maniscalco0
Okładka ksiązki - Królestwo Nikczemnych

Babka była sycylijską wiedźmą. Wnuczka, by pomścić śmierć siostry, jest gotowa na pakt z samym diabłem Bliźniaczki Vittoria i Emilia wychowały się w...

Tron Upadłych
Kerri Maniscalco0
Okładka ksiązki - Tron Upadłych

Grzesznik. Złoczyńca. Nikczemnik. Książę Zazdrości ma wiele przydomków. Nigdy nie był święty, ale gdy otrzymał zaproszenie do tajemniczej, śmiertelnie...