Okładka książki - Jamniki. O małych pieskach, które naprawdę się liczą

Jamniki. O małych pieskach, które naprawdę się liczą

Pełna energii opowieść o liczeniu z udziałem psów w przezabawnych przebraniach - zainspirowana prawdziwymi marszami jamników!

Ile psów potrafisz policzyć?

Jamniki poprzebierane za ptaki, pszczoły, książki czy dinozaury są już gotowe na bardzo wyjątkowy spacer! Policz pieski na każdej stronie i dołącz do zabawy - jeśli chcesz, możesz nawet śpiewać i szczekać razem z nimi piosenkę o jamnikach.

W końcowej części książki przedstawiono kilka informacji na temat wielkości, umaszczenia tej jedynej w swoim rodzaju rasy oraz zdjęcie ukochanego jamnika autorki, Harry'ego. Stephanie Calmenson, autorka uwielbianych klasyków, przedstawia uroczą książkę, która idealnie nadaje się do głośnego czytania.

Sięgnij po tę książkę, jeśli lubisz:

- urocze psy ubrane w kostiumy (idealne jako inspiracja!)

- książki edukacyjne (nauka liczenia dla dzieci),

- książki obrazkowe dla wszystkich miłośników jamników.

Jamniki są długie i niskopodłogowe, ale to stworzenia wielkiego ducha. Na całym świecie obchodzi się ich święta i festiwale, takich jak ten przedstawiony w niniejszej książce. Jamniki są wdzięcznym obiektem malowideł, rzeźb, fotografii. Ulubionymi bohaterami dzieł znanych artystów i pisarzy. W Niemczech znajduje się nawet muzeum jamników, w którym zgromadzono tysiące przedmiotów związanych z tą rasą. Te zwycięskie, parówkowate cuda są kochane przez wielu ludzi. Trzeba to szeroko rozszczekać!

Informacje dodatkowe o Jamniki. O małych pieskach, które naprawdę się liczą:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2026-03-11
Tytuł oryginału: Dozens of Dachshunds

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Opowieści o zwierzętach i przyrodzie dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Jamniki. O małych pieskach, które naprawdę się liczą