Okładka książki - JESTEM W KOŚCIELE. Maryja. Matka Boża

JESTEM W KOŚCIELE. Maryja. Matka Boża

Ile tak naprawdę wiemy o Tej, którą Bóg wybrał na swoją Matkę? Ona jest tak pokorna, że w naszym codziennym zabieganiu często przechodzimy obok Maryi obojętnie i sami nie wiemy, ile przez to tracimy.

Ta publikacja to zaproszenie, by na moment się zatrzymać i przyjrzeć Matce Bożej - szczególnie wybranej, a zarazem tak zwyczajnej i bliskiej. Autor opisał życie Maryi na podstawie Ewangelii i tradycji. Pokazał, że jest Ona dla nas wzorem i nadzieją. Zaprezentował również modlitwy maryjne, opisał związane z Nią święta i uroczystości kościelne oraz najbardziej znane sanktuaria.

Informacje dodatkowe o JESTEM W KOŚCIELE. Maryja. Matka Boża:

Wydawnictwo: Święty Wojciech
Data wydania: 2026-06-12
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: Religie i wierzenia Historia religii Chrześcijaństwo Duchowośc i przeżycia religijne

Kup książkę JESTEM W KOŚCIELE. Maryja. Matka Boża

Odnaleziona nadzieja. Rozważania wokół encykliki SPE SALVI Benedykta XVI
Michał Jaworowski0
Okładka ksiązki - Odnaleziona nadzieja. Rozważania wokół encykliki SPE SALVI Benedykta XVI

,,SPE SALVI facti sumus" - w nadziei już jesteśmy zbawieni (Rz 8,24) Publikacja zgłębia temat nadziei i poszukiwania jej w słowie Bożym. Treść rozważań...