Okładka książki - Jeszcze nie skończyłem

Jeszcze nie skończyłem

"Jeszcze NIE skończyłem" to wywiad-rzeka z Danielem Obajtkiem, przeprowadzony przez Wiktora Świetlika.

Książka odsłania kulisy największych transakcji biznesowych we współczesnej Polsce, tajemnice rozmów politycznych i biznesowych, a także osobiste doświadczenia Obajtka związane z jego drogą na szczyt i ceną, jaką za to zapłacił.

W publikacji poruszane są m.in. pytania o to, kto faktycznie podjął decyzję o fuzjach, dlaczego życie Obajtka przypomina dzień świstaka oraz jak dzieciństwo wpłynęło na jego relacje z ludźmi. Autorzy zapowiadają ostrą dyskusję o biznesie, polityce i Polsce, przedstawiając Obajtka w nieznanym dotąd świetle.

Daniel Obajtek, były prezes Orlenu i obecny poseł do Parlamentu Europejskiego, w książce po raz pierwszy tak otwarcie mówi o kulisach zarządzania największym koncernem paliwowym w Polsce, politycznych i biznesowych układach oraz walce o wpływy.

Informacje dodatkowe o Jeszcze nie skończyłem:

Wydawnictwo: Rafael
Data wydania: 2025-03-14
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy

Kup książkę Jeszcze nie skończyłem

Jeszcze nie skończyłem - opinie o książce

Audiobook

Zacznę od tego, że się nie interesuję polityką, choć na wybory chodzę i przez przeczytaniem tej książki o Danielu Obajtku wiedziałam tylko tyle, że był prezesem Orlenu i jest obecnie europosłem. Nie oceniam tej książki pod kontem tego, czy zawiera prawdziwe informacje, czy nie, bo tego nie wiem, ale skupiam się na tym, czy treść w niej zawarta mnie zaciekawiła. Jak widać po ocenie dobrze mi się tego słuchało i ze sporym zainteresowaniem. Były prezes Orlenu nie zdradził jakoś wiele ze swojego życia prywatnego, ale pewnych rzeczy możemy się dowiedzieć, choćby o jego dzieciństwie i chorobie i te właśnie fragmenty były dla mnie najciekawsze, bo na gospodarce i ekonomii praktycznie się nie znam.

Oceniam tę pozycję pozytywnie, bo zawarta w niej treść mnie zainteresowała. Nie ma w niej jednak czegoś takiego co by mogło przekonać zajadłych przeciwników pana Obajtka, choć tych stojących pośrodku mogłaby zmusić do pewnej refleksji.

Opad
Opad