Okładka książki - Klasyczne baśnie Disneya. Dumbo

Klasyczne baśnie Disneya. Dumbo

Przeznaczona dla małych i dużych czytelników komiksowa adaptacja wspaniałej filmowej opowieści ,,Dumbo"! Wielkouchy słonik Dumbo jest oczkiem w głowie swojej mamy. Inne słonice nie szczędzą jednak złośliwych uwag pod adresem malca. Gdy Dumbo zostaje nagle pozbawiony matczynej opieki, a życie cyrkowca przynosi kolejne upokorzenia, z pomocą przychodzi słonikowi myszka o imieniu Tim. Wkrótce los malca się odmienia, a wielkie uszy, które dawniej były powodem drwin, stają się jego największym atutem. Komiks o potędze matczynej miłości i o wierze w siebie, która pozwala wznieść się ponad wszystko i szybować wśród gwiazd.

Informacje dodatkowe o Klasyczne baśnie Disneya. Dumbo:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2026-04-08
Kategoria: Komiksy
ISBN: 9788328182028
Tytuł oryginału: Disney Classic Graphic Novel Dumbo

Tagi: Komiks i powieść graficzna - adaptacje filmów i programów telewizyjnych

Kup książkę Klasyczne baśnie Disneya. Dumbo

Klasyczne baśnie Disneya. Dumbo - opinie o książce

Każdy z nas jest inny pod względem charakteru, ale też wyglądu, co czasami doprowadza do drwin ze strony innych, garbaty nos, znamię na policzku czy też niski wzrost może sprawić, że przestaniemy siebie kochać oraz akceptować.
Dumbo to piękna opowieść o słoniku, który był bardzo kochany przez swoją mamę i wyśmiewany przez inne słonie ze względu na swoje ogromne uszy. Kiedy źli ludzie odseparowali go od swojej mamy, jego przyjacielem stała się mała myszka Tim, dzięki której słonik Dumbo zyskał pewność siebie i wreszcie był szczęśliwy.
Jest to piękna opowieść o matczynej miłości, ogromnej przyjaźni pełnej wsparcia oraz nauce akceptacji siebie. Nie mamy wpływu na to, jakimi się rodzimy, czasami trzeba zaakceptować swoje ciało, które różni się od innych i cieszyć się z tego, co mamy i chociaż czasami może nam być ciężko wśród niemiłych szeptów innych ludzi to warto dążyć do swoich celów i ciągle iść do przodu.
Nie wiem, jak to się stało, ale ja nie znałam tej historii i bardzo się cieszę, że na nią trafiłam i mogłam przeczytać ją dzieciom. Dzięki niej zobaczyły, że każdą niedoskonałość można przekuć w życiowy sukces, trzeba tylko być wytrwałym, nigdy się nie poddawać i mieć wokół siebie osoby, które można nazwać prawdziwymi przyjaciółmi.

Uwielbiamy serię komiksów Disneya od wydawnictwa Egmont i każda kolejna część tylko utwierdza nas w przekonaniu, że to prawdziwa magia zamknięta w kadrach. „Dumbo” i „Zwierzogród” to dwie zupełnie różne historie, ale obie niosą niezwykle ważne przesłania o odwadze, wierze w siebie i akceptacji tego, co czyni nas wyjątkowymi.„Dumbo” to jedna z najbardziej wzruszających opowieści Disneya. Historia małego słonika z ogromnymi uszami porusza od pierwszych stron. Dumbo doświadcza wyśmiewania i odrzucenia, a jego inność staje się powodem przykrości i samotności. Jednak dzięki sile matczynej miłości, wsparciu wiernej myszki Tim oraz odnalezionej wierze w siebie odkrywa, że to, co inni uznawali za wadę, może stać się jego największym darem. Ten komiks zachwyca emocjami, ciepłem i pięknym przesłaniem o odnajdywaniu własnej wartości. To historia, która wzrusza zarówno dzieci, jak i dorosłych.

Z kolei „Zwierzogród” to pełna humoru, tajemnic i przygód opowieść o spełnianiu marzeń i przełamywaniu stereotypów. Judy Hops jako pierwsza królicza policjantka musi nieustannie udowadniać swoją wartość w świecie zdominowanym przez większe i silniejsze zwierzęta. Jej współpraca z przebiegłym lisem Nickiem Bajerem to prawdziwy majstersztyk. Ich dynamiczne dialogi, różnice charakterów i stopniowo rodzące się zaufanie sprawiają, że tę historię śledzi się z ogromną przyjemnością. „Zwierzogród” pokazuje, że każdy może być tym, kim chce, niezależnie od tego, jak wygląda i skąd pochodzi.

Ilustracje w obu komiksach są absolutnie przepiękne i zachwycają kolorystyką od pierwszej strony. Kadry są pełne intensywnych barw, emocji i bajkowego klimatu, dzięki czemu historie dosłownie ożywają przed oczami czytelnika. Zarówno ciepłe, wzruszające sceny z „Dumbo”, jak i tętniący życiem, dynamiczny świat „Zwierzogrodu” zostały pokazane w niezwykle dopracowany sposób. Każda strona przyciąga uwagę detalami, a mimika bohaterów i bogactwo kolorów sprawiają, że jeszcze mocniej można poczuć emocje płynące z opowieści. To właśnie takie ilustracje sprawiają, że komiksy z serii Disneya od Egmont czyta się z prawdziwą przyjemnością. Idealne do wspólnego rodzinnego czytania i powracania do ulubionych historii Disneya raz za razem

TECZKA Pierwszoklasisty (2 tytuły)
Okładka ksiązki - TECZKA Pierwszoklasisty (2 tytuły)

Teczka pierwszoklasisty na dobry start w szkole! Znajdziesz w niej: książeczkę z naklejkami o bezpieczeństwie w drodze do szkoły, książkę z bajkami, dwustronny...

Moje projektowanie. Dom
Okładka ksiązki - Moje projektowanie. Dom

Zostań projektantem wnętrz! Rozgość się w salonie, zajrzyj do kuchni i odkryj miejsce prawdziwego relaksu - sypialnię. Stwórz przytulne wnętrza, mebluj...