Okładka książki - Klątwa Centaura

Klątwa Centaura

To mroczna opowieść o zderzeniu dwóch światów. Horda trawionych tajemniczą klątwą centaurów przedziera się przez granice Zielonego Królestwa, którego mieszkańcy cieszą się harmonią i pokojem. Eli, Tallen i ich przyjaciele muszą zmierzyć się z przeciwnikiem, który ma tylko jeden cel: znaleźć i pojmać Istotę Bez Skazy, jedyną, która może przełamać ciążące na nich zaklęcie.

Informacje dodatkowe o Klątwa Centaura:

Wydawnictwo: BookEdit
Data wydania: 2025-04-22
ISBN: b.d

Kup książkę Klątwa Centaura

Klątwa Centaura - opinie o książce

Witajcie moi kochani

Czytacie krótkie historie nawiązujące do serii książek?

Dziś chciałabym zaprezentować Wam wyjątkową książkę.

Tytuł: Klątwa Centaura

Autor: Ula Gudel

Wydawnictwo: BookEdit

Istnienie Zielonego Królestwa zostaje zagrożone, ponieważ stado wściekłych Centaurów wkracza na jego terytorium i sieje całkowite spustoszenie. Ich celem jest zniesienie klątwy, którą zostali przeklęci. Jednakże, aby uzyskać wolność muszą odnaleźć Dziewczynę Bez Skazy. Bowiem tylko ona może przełamać zaklęcie oraz przywrócić im wolność i spokój ducha.

To była bardzo udana lektura.

Zacznę od tego, iż jest to krótkie opowiadanie osadzone w magicznym świecie Dziewczyny bez Imienia. Fabuła była interesująca. Kolejny raz Eli wraz z Tallenem oraz innymi przyjaciółmi musieli stawić czoła zagrożeniom. Tym razem jednak niewynikającym z działalności ludu Ha'ami. Tylko z działań, niosących spustoszenie przez stado niezadowolonych i obarczonych klątwą, Centaurów. Zielone królestwo znalazło się w wielkim niebezpieczeństwie i tylko oni mogli je ocalić.

Cieszę się, że mogłam powrócić do świata Eli oraz Tallena. Z wielką przyjemnością śledziłam ich losy w serii Dziewczyna bez Imienia. Także miło mi było odbyć z nimi kolejną niesamowitą przygodę. Mimo, iż jest to krótka historia to bardzo przypadła mi do gustu. Z ogromną przyjemnością przeczytam wszystkie dzieła autorki nawiązujące do magicznego świata Eli.

Muszę również wspomnieć, iż książka została idealnie wydana. Nie dość, iż jest w twardej oprawie, to jeszcze ma niesamowitą grafikę, a na dodatek w środku znajdują się piękne rysunki. Całość prezentuje się przepięknie. Jest jeszcze wyjątkowa pod innym względem, a mianowicie ilości wydanych sztuk. Jest ich tylko 25, a ja mam zaszczyt posiadać ją w swej kolekcji.

Bardzo dziękuję autorce za egzemplarz książki.

#współpracareklamowa

,,Klątwa Centaura" stanowi dodatek do powieści z serii Dziewczyny bez Imienia. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji poznać przygód Eli oraz Tallena to serdecznie polecam.

Życzę zaczytanego dnia, strona.394

Jaszczurka
Ula Gudel0
Okładka ksiązki - Jaszczurka

Seria ,,Dziewczyna Bez Imienia", tom 1   Ha'ami. Plemię dumnych zdobywców, surowych wojowników, którym żaden lud nie jest w stanie się przeciwstawić...

Poczwarka
Ula Gudel0
Okładka ksiązki - Poczwarka

Po wielu dniach, które Eli i Tallen spędzili w uśpieniu, następuje bolesne przebudzenie. Oboje cierpią od doznanych ran. Rewolta niewolników skończyła...