Okładka książki - Kompleksowa rehabilitacja pacjentów leczonych endoprotezoplastyką stawową. Staw kolanowy

Pierwszy tytuł w serii wydawniczej poświęconej postępowaniu terapeutycznemu w wybranych jednostkach chorobowych.

Monografia prezentuje kompleksowe, nowoczesne postępowanie rehabilitacyjne dedykowane chorym poddanym aloplastyce stawu kolanowego.

W książce omówiono: przygotowanie pacjenta do operacji, przebieg rehabilitacji w poszczególnych etapach (fazę szpitalną, rehabilitacją poszpitalną, ambulatoryjną i domową oraz późne etapy usprawniania i profilaktykę zmian wtórnych), specyfikę różnych typów endoprotez (częściowych i całkowitych) ze wskazaniem różnic w planowaniu terapii. Przedstawiono również strategie postępowania w najczęstszych powikłaniach pooperacyjnych. Szczególnym atutem publikacji jest jej praktyczny charakter -- obok bogatego materiału graficznego czytelnik notrzymuje dostęp do ponad 40 filmów instruktażowych, ilustrujących kluczowe elementy terapii i techniki usprawniania.

Opracowanie stanowi niezbędne narzędzie dla wszystkich członków zespołu terapeutycznego zajmującego się pacjentami leczonymi endoprotezoplastyką z powodu zaawansowanej gonartrozy.

Informacje dodatkowe o Kompleksowa rehabilitacja pacjentów leczonych endoprotezoplastyką stawową. Staw kolanowy:

Wydawnictwo: PWN
Data wydania: 2025-12-23
Kategoria: Medycyna i zdrowie

Tagi: Ortopedia

Kup książkę Kompleksowa rehabilitacja pacjentów leczonych endoprotezoplastyką stawową. Staw kolanowy