Okładka książki - Korekta Świadomości

Korekta Świadomości

Przestań bać się tego, co myślisz. Zacznij bać się tego, KTO myśli w Tobie.

Gdańsk, rok 2064.

Igor, młody lekarz w trakcie specjalizacji z neurochirurgii, sądził, że ludzki mózg nie ma przed nim tajemnic. Do dnia, w którym spotkał Olgę. Jej obecność w gdańskim szpitalu nie była przypadkiem, a tajemnica jej umysłu tkwiła w kodzie, którego nie rozumie żaden żywy człowiek.

W sterylnych gabinetach wpływowego profesora Horodyskiego granica między medycyną a Bogiem przestała istnieć. Tu nie leczy się chorób, lecz eliminuje ludzką słabość. Igor odkrywa przerażającą prawdę: potęga, którą nazywamy Sztuczną Inteligencją, znalazła sobie nowy dom. W nas.

Kiedy Twoje wspomnienia przestają należeć do Ciebie, a odruchy stają się poleceniami z zewnątrz, nie masz dokąd uciec. Igor i Olga wpadają w sam środek cyfrowego koszmaru, w którym najbezpieczniejsze miejsce na świecie – własna głowa – stało się pułapką.

Zanim zaśniesz, zadaj sobie jedno pytanie: czy ta myśl, która właśnie przemknęła Ci przez głowę, na pewno jest Twoja?

Informacje dodatkowe o Korekta Świadomości:

Wydawnictwo: selfpublishing
Data wydania: 2026-06-20

Kup książkę Korekta Świadomości

Szmal pachnący koksem
Ewelina Pałecka0
Okładka ksiązki - Szmal pachnący koksem

Kontynuacja powieści Szmal pachnący ziołem. Zmęczona sześcioma latami prowadzenia nielegalnych interesów Waleria ma nadzieję, że wreszcie odnalazła w...

(Nie)oczywiste zasady zdrowego i szczęśliwego życia
Ewelina Pałecka 0
Okładka ksiązki - (Nie)oczywiste zasady zdrowego i szczęśliwego życia

Jeśli po raz kolejny zaczynasz dietę i Ci to nie wychodzi… Jeśli znowu planujesz się zdrowo odżywiać, a tabliczka czekolady jest silniejsza od Twojej...