Kuchnia dla zabieganych. Dania przygotowane w weekend na cały tydzień

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2019-01-16
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788379719495
Liczba stron: 160

Ocena: 6 (2 głosów)

Jak w ciągu jednego dnia weekendu przygotować 5 kolacji? To niemożliwe? Ależ skąd! To naprawdę łatwe.

Raz w tygodniu warto kupić większą ilość podstawowych produktów, które można przechowywać, wykorzystywać je przez cały tydzień i gotować ekspresowe kolacje według przepisów podanych w książce.

Wystarczą niewielkie zmiany w organizacji pracy w kuchni i można kompletnie zrewolucjonizować gotowanie!

 Odbiorcy

- osoby zabiegane, które chcą zaoszczędzić czas oraz pieniądze

- wszyscy, którzy dbają o zdrowe odżywianie

 Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę

- zawiera metody i porady dotyczące ekspresowego gotowania na zapas

- przybliża organizację przygotowania podstawowych składników potraw, które następnie można przechowywać, podgrzewać i modyfikować w kolejne dni tygodnia

- zawarte w książce przepisy są łatwe, oryginalne i gwarantują pyszne potrawy, które zachęcają do rodzinnych posiłków

Tagi: kuchnia książki kucharskie

Kup książkę Kuchnia dla zabieganych. Dania przygotowane w weekend na cały tydzień

Sprawdzam ceny dla ciebie ...

Zobacz także

Opinie o książce - Kuchnia dla zabieganych. Dania przygotowane w weekend na cały tydzień

Avatar użytkownika - czyczytasz
czyczytasz
Przeczytane:2019-02-28, Ocena: 6, Przeczytałam,

"Kuchnia dla zabieganych" to pozycja obowiązkowa dla wszystkich, którzy w natłoku codziennych obowiązków zapominają o zaplanowanie posiłków i zamiast zjeść obiad zdrowo, tanio i w domu,  jedzą w biegu, drogo i na mieście.  Całość składa się z 3 głównych części: wstępu, rozdziału o składnikach podstawowych oraz części z gotowymi przepisami. Główna zasadą kuchni dla zabieganych jest dobra organizacja. Pozwala nam to na przygotowanie raz w tygodniu "bazy" dla posiłków, które będziemy podgrzewać i uzupełniać w kolejne dni tygodnia. W książce znajdziemy spis produktów, które będą podstawą naszych posiłków z podanym czasem możliwego przechowywania w lodówce oraz przepisy na gotowe dania z wykorzystaniem produktów bazowych. Przy każdym przepisie mamy możliwość umieszczania własnych notatek oraz krótką podpowiedź czym ewentualnie zastąpić poszczególne produkty. Na końcu autor zamieścił kilka przykladowych jadłospisów z listą zakupów oraz karty do samodzielnego uzupełnienia. Książka z pewnością będzie świetnym uzupełnieniem mojej kuchennej biblioteczki i skorzystam z wielu przepisów podczas przygotowywania posiłków do pracy.

Link do opinii