Sztuka kulinarna jest fascynująca, ale także pełna zagadek. Tempura? Pesto? Harissa? Cóż to takiego? Do czego mogą się nam przydać cukier palmowy i wasabi? W jakich okolicznościach makarony ryżowe i sojowe okazują się lepsze od pszennych? Czy grzyby leśne pasują do dzikiego ryżu? Co to jest biała herbata? W tej książce znajdziemy informacje o ponad 500 ingrediencjach. Dowiemy się czego można od nich oczekiwać pod względem smaku, jakości i zastosowań. Poznamy również jaką rolę pełnią one w różnych tradycjach kulinarnych. Fachowe wyjaśnienia na temat każdego opisanego składnika oraz użyteczne rady w sprawach przechowywania żywności. Najnowsze mody kuchenne i artykuły egzotyczne obok składników tradycyjnych, sprawdzonych od lat.
Informacje dodatkowe o Kuchnia XXI wieku:
Wydawnictwo: Muza Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia ISBN:
83-7319-684-6
Liczba stron: 144
więcej
Kup książkę Kuchnia XXI wieku
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki
Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.