Okładka książki - Mad love

Mad love

Aroa Grayson to rozkapryszona dziedziczka ogromnej fortuny. Imprezowy styl życia odpowiada jej na tyle, że nie zamierza niczego w nim zmieniać. Ignoruje również naciski ojca, by wreszcie wywiązała się z zawartej między nimi umowy i zaczęła poważną pracę, czym doprowadza do pogorszenia swojej sytuacji.

Pozbawiona środków do życia i odcięta od wielomiliardowej fortuny, postanawia zacząć żyć na własną rękę. Na złość ojcu podejmuje pracę jako asystentka w firmie Sparkle, której właścicielem jest największy wróg i konkurent Henry’ego Graysona. Nie przewidziała jednak, że nic nie znacząca noc w klubie u boku przystojnego mężczyzny będzie miała dla niej poważne konsekwencje. Na dodatek Nathaniel Sparks, nowy szef Aroy, okazuje się zupełnie innym człowiekiem, niż myślała…

Ich współpraca doprowadza oboje na skraj szaleństwa, a relacja służbowa szybko przeradza się w coś zupełnie innego. Spędzając ze sobą coraz więcej czasu, również poza pracą, zaczynają dostrzegać więcej szczegółów. Jakie tajemnice skrywa Nathaniel Sparks? I czy Aroa wyjdzie z tego z całym sercem?

Ponoć w miłości i na wojnie wszystkie chwyty są dozwolone.

Informacje dodatkowe o Mad love:

Data wydania: 2024-09-27
ISBN: 9788367520102

Kup książkę Mad love

Mad love - opinie o książce

Zakazany owoc smakuje najlepiej, kusi, przyciąga i bardzo trudno się mu oprzeć. W miłości taki przypadek trudno jest okiełznać, bo wchodzą tu zarówno uczucia, jak i pożądanie. Niekiedy rezygnacja z własnych postanowień jest jedyną słuszną drogą do spokoju wewnętrznego. Skutki tego bywają różne, ale nie zawsze przybierają postać negatywną. Jeśli nie spróbujemy, to nigdy nie dowiemy się, czy było warto.

Zarys fabuły

W książce spotykamy Aroę Grayson, której ojciec jest wpływowym i bogatym biznesmen. Dziewczyna pomimo zawartej umowy po ukończeniu odpowiedniego wieku dalej chce imprezować i ani myśli o podjęciu pracy u boku swego rodzica. Toteż po jednym takim całonocnym wypadzie, na którym poznała pewnego Nathaniela, ojciec traci cierpliwość i pozbawia jej środków do życia. Aroa, której od dawna nie układają się relacje z tatą postanawia w akcie zemsty zatrudnić się w konkurencyjnej firmie pod innym nazwiskiem. Rozmowa kwalifikacyjna przebiegła z pomyślnością i udało jej się zdobyć posadę asystentki szefa. Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie fakt, że jej nowym przełożonym okazuje się być Nathaniel, z którym spędziła niedawno noc. Sprawę komplikuje fakt, iż mężczyzna sprawia wrażenie, że jej nie poznał, choć od razu wpadła mu w oko. Jak potoczą się dalsze relacje Aroy z szefem? W jakich okolicznościach dziewczyna ulegnie pożądaniu? Kto stanowi zagrożenie dla bohaterki? Co się jeszcze wydarzy? O tym w książce „Mad love” autorstwa Moniki Czugały.

Zakazany owoc

Autorka za sprawą swej książki ukazała problem, jaki spotyka ludzi wyznających różne zasady lub ulegających opinii publicznej, a mianowicie zakaz nawiązania relacji miłosnej/intymnej w tym przypadku na płaszczyźnie szefa z pracownicą. Ten przypadek jest dosyć często spotykany i jeżeli ewentualny związek nie skrzywdzi osób postronnych, to nie powinno być żadnych przeciwwskazań do jego zaistnienia. Dodatkowo jeżeli podwładna nie uzyskuje w ten sposób korzyści materialnych lub służbowych, to oboje powinni zapomnieć o zdaniu innych, gdyż szczęście jest najważniejsze.

Ojciec tyran

Brak okazywania miłości przez rodzica i przedmiotowe traktowanie dziecka jest poważnym błędem wychowawczym rzutującym na dalsze życie, co miało miejsce w przypadku ojca Aroy. Dziewczyna robiła mu na złość i być może cała historia z Nathanielem nie miałaby miejsca, gdyby Aroa była należycie traktowana. I tak zachowanie bohaterki jest w miarę do przyjęcia, bowiem niektórzy pozbawieni rodzicielskiej miłości kończą znacznie gorzej, a nawet tragicznie. Toteż każdy kto wychowuje dzieci powinien zastanowić się, czy aby na pewno odpowiednio okazuje swe uczucia swej pociesze, bo jeśli nie, to istnieje ryzyko, że gdy dorośnie odpłaci mu pięknym za nadobne.

Podsumowanie

Książkę czytało mi się z przyjemnością, a nagłe zwroty akcji i niewyparzony język bohaterki nadawały jej mocniejszego charakteru. Jedynym mankamentem, który znacząco wpływa na wydarzenia było zatrudnienie się Aroy pod fałszywym nazwiskiem, co bez podrobionych dokumentów w renomowanej firmie jest raczej niemożliwe, a tego zabrakło w tekście. W tym przypadku mamy romans biurowy z pikantnymi scenami, które urozmaicą czas spędzony z pozycją fankom tego gatunku. Okładka dzięki swej barwie i wieżowcom zdradza, co będzie główną tematyką, a jej stonowanie przypadnie do gustu czytelnikom stroniącym od nagości występującej w innych przypadkach. Gorąco polecam ten romans wszystkim lubiącym pikantne relacje z motywem zakazanego owocu, a także tym, którzy pragną przekonać się do czego prowadzą decyzje podjęte pod wpływem impulsu pojawiającego się w danej chwili.

Za egzemplarz do recenzji dziękuję Wydawnictwu ReWizja.

Włoski temperament
Monika Czugała0
Okładka ksiązki - Włoski temperament

Wszystko przez jeden przypadkowy pocałunek... Noemi Caruso to Włoszka prowadząca skromną kwiaciarnię, której przyszłość wisi na włosku. Pewnego dnia dostaje...

Fake Love
Monika Czugała0
Okładka ksiązki - Fake Love

AGE GAP, FAKE DATING, HATE-LOVE!   W wypadku samochodowym spowodowanym przez pijanego kierowcę zginęli rodzice Keiry. Pozostawili jej antykwariat, który...