Okładka książki - Magiczny świat Disneya w komiksie. Gdzie jest Dory

Magiczny świat Disneya w komiksie. Gdzie jest Dory

Poznaj bajecznie kolorową komiksową adaptację zachwycającej filmowej opowieści ,,Gdzie jest Dory". Dory to wesoła niebieska rybka, która ma kłopoty z pamięcią. Mieszka ze swoimi przyjaciółmi na Wielkiej Rafie Koralowej w Australii. Pewnego dnia przypomina sobie, że gdzieś czekają na nią rodzice. Postanawia ich odnaleźć. Jej jedyną wskazówką jest tajemnicza nazwa: Klejnot Zatoki Kalifornijskiej - miejsce znajdujące się na drugim końcu oceanu. Marlin i Nemo postanawiają towarzyszyć przyjaciółce w tej wyprawie. Czy trójce dzielnych rybek uda się odnaleźć rodziców Dory?

Informacje dodatkowe o Magiczny świat Disneya w komiksie. Gdzie jest Dory:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2026-05-06
Kategoria: Komiksy
ISBN: 9788328182042
Tytuł oryginału: Finding Dory

Tagi: Komiks i powieść graficzna - adaptacje filmów i programów telewizyjnych

Kup książkę Magiczny świat Disneya w komiksie. Gdzie jest Dory

Magiczny świat Disneya w komiksie. Gdzie jest Dory - opinie o książce

Jeśli myślicie, że rybka z problemami z pamięcią nie może zostać bohaterką wielkiej przygody, to Dory szybko wyprowadzi was z błędu! Komiks „Gdzie jest Dory” na podstawkę kultowej animacji Disneya, zabiera czytelników w kolorową podróż przez ocean, w której nie brakuje śmiechu, wzruszeń i zwariowanych zwrotów akcji.
Historia rozpoczyna się na Wielkiej Rafie Koralowej, gdzie Dory wiedzie spokojne życie u boku swoich przyjaciół. Pewnego dnia przypomina sobie coś niezwykle ważnego, gdzieś daleko czekają na nią rodzice. Problem w tym, że jedyną wskazówką jest tajemniczo brzmiąca nazwa: Klejnot Zatoki Kalifornijskiej. Na szczęście Dory nie musi wyruszać sama. Towarzyszą jej niezawodni Nemo i Marlin, którzy razem z nią przemierzają ocean w poszukiwaniu odpowiedzi.

Największą zaletą zarówno tego komiksu, jak i całej serii Egmontowej, która poświęcona jest bajkom Disneya, są barwne ilustracje. Każda strona tętni kolorami i sprawia, że podwodny świat wygląda niemal jak żywy. Komiks jest bajecznie przepiękny. Bohaterowie są pełni energii, a ich zabawne dialogi wywołują uśmiech od pierwszych stron. Dory, jak zawsze, potrafi rozbawić swoją spontanicznością, ale jednocześnie pokazuje, że warto walczyć o to, co naprawdę ważne.

„Gdzie jest Dory” to nie tylko opowieść o poszukiwaniu rodziny. To także historia o przyjaźni, odwadze i wierze w siebie, nawet wtedy, gdy wszystko wydaje się trudne. Historię czyta się lekko i szybko, a przygody bohaterów wciągają niczym morski prąd. To świetna propozycja dla młodszych czytelników, fanów filmu oraz wszystkich, którzy lubią ciepłe, pełne humoru historie z przesłaniem. Po zakończeniu lektury trudno nie polubić Dory jeszcze bardziej, nawet jeśli ona za chwilę zapomni, że właśnie zdobyła nasze serca

Bing. Nowa kolekcja bajek 3
Okładka ksiązki - Bing. Nowa kolekcja bajek 3

Nowa kolekcja bajek o przygodach Binga i jego przyjaciół to 5 niepublikowanych wcześniej w formie książkowej historii stworzonych na podstawie odcinków...

Polska. Mój ojczysty kraj. Dla dzieci 7-10 lat. Oprawa miękka
Okładka ksiązki - Polska. Mój ojczysty kraj. Dla dzieci 7-10 lat. Oprawa miękka

Polska to nie tylko miejsce na mapie, ale również miejsce w sercu i pamięci. Książka ,,Polska. Mój ojczysty kraj" wszystkie te miejsca przedstawia ze...