Okładka książki - Maniek. 100 słów

Maniek. 100 słów

Z Mańkiem pierwsze kroki w nauce mowy będą dziecinnie proste!

Mańka ciekawi chyba wszystko, co istnieje na świecie! Umie mówić, jak robi auto. BRUM, BRUM... Umie liczyć: JEDEN, DWA, TRZY. Umie zgadnąć, co jest OKRĄGŁE i CZERWONE.

Poznawajcie, nazywajcie, odkrywajcie - bawcie się wspólnie z Mańkiem. Razem z wesołym prosiaczkiem dzieci naśladują dźwięki, liczą, uczą się nowych słów i kolorów. Seria wspaniale wpływa na rozwój emocjonalny i motoryczny maluszka, a także rozwija na wielu poziomach sensorycznych. Te sztywnostronicowe książeczki wyróżnia prostota w warstwie tekstowej i graficznej.

Informacje dodatkowe o Maniek. 100 słów:

Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2025-05-21

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od narodzin do ok. 3 lat

Kup książkę Maniek. 100 słów

Maniek. 100 słów - opinie o książce

Avatar użytkownika - mrs_zolza
mrs_zolza
Przeczytane:2025-09-07, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,

,,Maniek. 100 słów" to ilustrowany słownik, zapoznający dzieci z nowymi pojęciami.

Maluchy poznają nazewnictwo przedmiotów, które mogą znaleźć w domu, na plaży czy też we własnej lodówce.

Książki o Mańku to sztywnostronicowe, kolorowe pozycje o dużych, przejrzystych ilustracjach i małej ilości tekstu.
Znajdziecie tu tylko nazewnictwo i wyrazy dźwiękonaśladowcze.

Maniek to sympatyczny świnek, który szybko przekonuje do siebie maluchów. Wspiera rozwój dzieci w naturalny sposób, poprzez zabawę.

Żółty Groszek. Nieśmiały przyjaciel
Agnieszka Matz0
Okładka ksiązki - Żółty Groszek. Nieśmiały przyjaciel

Żółty Groszek poznaje fioletowego Ziemniaka, który jest bardzo nieśmiały i niechętnie wychodzi spod liści, a bardzo chciałby mieć przyjaciół. Groszek postanawia...

Maniek powtarza
Agnieszka Matz0
Okładka ksiązki - Maniek powtarza

Maniek - świnek, który na maluszku zrobi wielkie wrażenie! Mańka ciekawi chyba wszystko, co istnieje na świecie! Umie mówić, jak robi auto. BRUM, BRUM...