Japońska sproszkowana zielona herbata, przez wieki zarezerwowana dla wtajemniczonych, obecnie cieszy się ciągle rosnącą popularnością. W kawiarniach matcha latte stała się równie oczywistą propozycją jak cappuccino czy latte macchiato. Choć najczęściej pijemy ją jako napar, matcha świetnie odnajduje się w kuchni także w innej roli. Wzbogaca smak deserów, nadaje wypiekom subtelny aromat i wyjątkowy kolor, a w wytrawnych potrawach potrafi zaskoczyć swoją delikatną, roślinną nutą. Sięgnij po tę książkę, aby w pełni uwolnić potencjał tkwiący w rytuale, którego historia sięga 7 tysięcy lat.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2025-11-26
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 168
We believe that the world is standing on the very edge of the fastest industrial revolution ever. A revolution which will rapidly increase the efficiency...
Książeczki, które oswoją najmłodsze dzieci ze sztuką rysowania. Dzięki szablonom, które są integralną częścią książek, dzieci mogą odrysowywać kształty...