Ok³adka ksi±¿ki - Mi³osny blef

Mi³osny blef

Tom 1 cyklu Mi³osna gra
Ocena: 5 (11 g³osów)

Pierwszy tom mi³osnej dylogii autorki cyklu „Tessa Brown”!

Mi³o¶æ mo¿e byæ z³udzeniem, ale czy z³udzenie mo¿e byæ mi³o¶ci±?

Hela ma problemy ze zdrowiem i trafia do szpitala. Tam poznaje Kubê – przystojnego podrywacza. Para od pierwszego wejrzenia nie pa³a do siebie sympati±. Bohaterowie s± zmuszeni dzieliæ jedn± salê, co nie podoba siê Heli, która uwa¿a mê¿czyznê za zadufanego w sobie bubka.

Kobieta codziennie przygl±da siê temu, jak jej wspó³lokator flirtuje z co rusz to inn± dziewczyn±. Jest niemi³a dla Kuby, nie pochwala takiego zachowania. Jednak mimo jego usposobienia co¶ j± do niego ci±gnie. Facet jest atrakcyjny, ma poczucie humoru, a kiedy nie stroi sobie ¿artów, da siê z nim normalnie porozmawiaæ.

Kuba raz próbuje podrywaæ Helê, raz doprowadza j± do sza³u, innym razem wzbudza w niej irytacjê, by zaraz znów przej¶æ do flirtu. Kobieta jest sfrustrowana. Wreszcie nie wytrzymuje i oznajmia mê¿czy¼nie, ¿e cokolwiek zrobi, ona nie zwróci na niego uwagi.

Kuba przyjmuje wyzwanie.

Informacje dodatkowe o Mi³osny blef:

Wydawnictwo: NieZwyk³e
Data wydania: 2020-10-21
Jêzyk orygina³u: polski

wiêcej

Kup ksi±¿kê Mi³osny blef

Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Zobacz tak¿e

Mi³osny blef - opinie o ksi±¿ce

Avatar u¿ytkownika - mundurowa_czyta_
mundurowa_czyta_
Przeczytane:2021-01-16, Ocena: 5, Przeczyta³am, Mam,

G³ówni bohaterowie Hela i Kuba poznaj± siê w szpitalu, le¿±c na tej samej sali. Od samego pocz±tku dziewczyna nie darzy sympati± ch³opaka, wydaje siê jej irytuj±cy. A ona sama jest dla niego niezbyt przyjemna i zadziorna. Nie ukrywam, ¿e na pocz±tku troszkê irytowa³o mnie jej zachowanie. My¶la³a, ¿e po wyj¶ciu ze szpitala ich drogi siê rozejd±. Ch³opak jednak nie odpuszcza i znajduje j± w aplikacji. To historia mi³osna o dwójce ludzi czekaj±cych na przeszczep.. Jak siê potoczy³y dalsze losy tej dwójki? Przekonajcie siê sami. Z niecierpliwo¶ci± czekam na drugi tom 🙈
Ksi±¿ke czyta siê lekko i przyjemnie. Tematyka poruszana sk³ania nas do refleksji. Miêdzy innymi, ¿e trzeba siê cieszyæ ka¿d± mo¿liw± chwil±, któr± oferuje nam ¯ycie.

Avatar u¿ytkownika - sylwiaczyta
sylwiaczyta
Przeczytane:2022-08-01, Ocena: 6, Przeczyta³em, Mam,

PETARDA! 💣 “Mi³osny blef” to pierwszy tom dylogii “Mi³osna Gra” D.B. Fory¶. Dot±d autorka skupia³a siê na fantastyce (cykl “Tessa Brown"), ale teraz próbuje swoich si³ w innym gatunku i Aaaach! wysz³o jej ¶wietnie! Uwielbiam romanse i znam wiele schematycznych historii, ale ta fabu³a zaskoczy³a mnie totalnie! Rozmowy i docinki miêdzy g³ównymi bohaterami minimum kilka razy doprowadzi³y mnie wybuchu ¶miechu 😂 Uwielbiam charakter g³ównej bohaterki, a Kuba totalnie mnie kupi³! 😁 W tej ksi±¿ce znajdziecie wszystko. Pomimo masy zabawnych sytuacji znalaz³y siê te¿ takie momenty przy których by³am bliska p³aczu.
Kochani ❤
Przyjemne i lekkie pióro autorki sprawia, ¿e przez ksi±¿kê siê dos³ownie przep³ywa. Chcê wiêcej i wiêcej! Chcia³abym równie¿ wspomnieæ o scenach ³ó¿kowych, które zosta³y przedstawione w tak delikatny i subtelny sposób, ¿e historia staje siê jeszcze bardziej wyj±tkowa. Masz wolniejszy wieczór? Szukasz fajnego romansu? Koniecznie siêgnij po “Mi³osny blef”!
Patronowaæ takiej ksi±¿ce to zaszczyt. Dziêkujê Autorce za szansê i pomoc. Gor±co pozdrawiam wszystkie patronki! (¶wietne osoby, wpadnijcie do nich ❤)

Hela Osiñska od lat choruje na serce. Nie poddaje siê chorobie i czerpie z ¿ycia tyle, ile mo¿e. Pracuje, spotyka siê ze znajomymi a nawet wychodzi do klubów. Jednak los ma swoje plany i ju¿ wkrótce stan jej zdrowia siê pogarsza i dziewczyna trafia do szpitala. Z racji nadmiaru pacjentów i brakiem miejsc na salach, jej wspó³lokatorem zostaje Kuba Solski. Przystojny lovelas, który nie przepu¶ci ¿adnej kobiecie. Flirtuje z ka¿d±. To dra¿ni Helê. Raz i z ni± flirtuje. Raz jest uprzejmy i normalny, by za chwilê znowu z czym¶ wyskoczyæ. Nie ma z nim ³atwo. Ale i on ma swoj± chorobê, z któr± tak jak i ona, walczy. Nie daje siê jej. Pobyt na szpitalnej sali o dziwo zaczyna ich do siebie zbli¿aæ. Co siê stanie, gdy opuszcz± szpital? Czy ich drogi ponownie siê przetn±? Czy ten zal±¿ek zwi±zku ma racjê bytu? A mo¿e pokona ich choroba?

Seriê o Tess pokocha³am po pierwszym tomie. Autorka zachwyci³a mnie opisami, charakternymi postaciami a tak¿e humorem. Zrecenzowa³am wszystkie trzy tomy plus prequel. Wszystko mo¿ecie znale¼æ na moim blogu. Po niej z niecierpliwo¶ci± czeka³am na kolejn± ksi±¿kê autorki. I doczeka³am siê. By³am jej ogromnie ciekawa. Zaintrygowa³ mnie opis oraz ok³adka i ten tatua¿. Otrzyma³am historiê chorej na serce Heli. Jak zaczê³am czytaæ, to a¿ poczu³am wewnêtrzny niepokój. Sama bowiem po COVID-19, na który zachorowa³am w ostatnich dniach pa¼dziernika, zmagam siê z nierównym rytmem serca. Ot, taka pozosta³o¶æ. Mia³am pewne obawy czy czytaæ, bowiem nie wiedzia³am czego siê spodziewaæ i czy to po prostu zniosê. Jednak ja z tych upartych - wszak mój znak zodiaku to Baran. Nie odpu¶ci³am. Jak dotar³am do szpitala i Kuby to ju¿ wiedzia³am, ¿e znowu przepad³am. A wszystkiemu winien on. Arogancki, po czê¶ci bezczelny i mega przystojny lovelas. Mê¿czyzna, który ¿adnej kobiecie nie przepu¶ci i nie zmarnuje szansy na flirt. Widaæ, ¿e uwielbia rozrywkê i nie cierpi nudy. Poza tym lubi dbaæ o swe cia³o. To ca³kowite przeciwieñstwo Heleny. Ona bowiem jest powa¿na i cicha. Zapracowana m³oda kobieta nie maj±ca nikogo prócz rodziców i garstki przyjació³ z pracy. Bardzo ostro¿nie podchodzi do ¿ycia i nowych znajomo¶ci. A tu musi siê u¿eraæ z takim jednym, który nie do¶æ, ¿e m±ci jej spokój, ¿e j± dra¿ni, to jeszcze porusza w jej chorym serduszku struny, o których nie pamiêta³a. Normalnie ¶wietna szpitalna akcja. Autorka ze znan± mi oszczêdno¶ci± dawkowania szczegó³ów powoli rozpêdza³a ko³o wydarzeñ. Nie zabrak³o dobrze znanego mi humoru. By³o fajnie. By³o zaskakuj±co. Mimo ciê¿ko¶ci tematu chorób by³ czas na rozrywkê. A pozostaj±c chwilê d³u¿ej w chorobach g³ównych bohaterów, to nie zabrak³o medycznego nazywnictwa i szczegó³ów leczenia. Widaæ, ¿e autorka dog³êbnie zbada³a temat i odda³a pe³niê obrazu walki o zdrowie. Walki, na któr± chory nie bardzo ma wp³yw, i która czasami jest nierówna. Brawa za realizm i powagê. Ale ale. Dorota nie by³aby sob±, gdyby nie da³a scen uniesieñ. Uwielbiam tê delikatno¶æ i drobiazgowo¶æ. Tê romantyczno¶æ, która grzeje i rozpala zmys³y. A jak trzeba, to i na ostre wej¶cie z pazurem znajdzie siê miejsce. Wiecie co mnie najbardziej zaskoczy³o? Koñcowe wydarzenia. Normalnie ³ezka siê zakrêci³a w oku a kilka wybra³o siê na spacer po moim policzku. Takich zawirowañ i zwrotów akcji siê nie spodziewa³am. To by³o nieprzewidywalne. Moje serce przyspieszy³o rytm. By³am zaskoczona i zszokowana. Brawa za wyobra¼niê i za odwagê, by poci±gn±æ tê historiê w³a¶nie w tym a nie innym kierunku. A jakby ma³o by³o sensacji i zawirowañ, to na deser pozosta³ finisz. Totalny nokaut. No tak siê nie zostawia ksi±¿ki, no. Ja chcê szybciutko kontynuacjê. Chcê poznaæ dalsze losy.

"Mi³osny blef" dostarczy³ mi masê emocji. To niezwyk³a historia, która pokazuje, ¿e nadzieja nie umiera nigdy. Mimo choroby mo¿na kogo¶ pokochaæ i to ze wzajemno¶ci±. Ciep³a, momentami dramatyczna, wzruszaj±ca i rozpalaj±ca. To ¶wietny miks, który z przyjemno¶ci± przeczyta³am. I mimo pewnych obiekcji pierwszy tom bardzo mi siê spodoba³. Autorka stworzy³a bardzo fajne, takie ¶wie¿e postacie. Plastyczno¶æ opisów i ich szczegó³owo¶æ mnie porwa³a. To ksia¿ka pe³na namiêtno¶ci, iskrz±cej chemii oraz przewrotno¶ci losu. Ka¿da strona kusi³a mnie jeszcze bardziej. Nie mog³am siê od niej oderwaæ. Zaczê³am czytaæ i po prostu musia³am j± ukoñczyæ. A jak siê j± czyta? Ekspresowo. Lubiê styl autorki i jej zabawê s³owem. Tê realno¶æ wydarzeñ i wywa¿on± codzienno¶æ bohaterów. Jestem mile zaskoczona. Co¶ czujê w ko¶ciach, ¿e seria z Tess bêdzie mia³a niez³± konkurentkê, hihi. Czytali¶cie Tess? Polubili¶cie pióro autorki? A mo¿e cenicie realno¶æ historii i bohaterów wci±gniêtych na karty z naszej codzienno¶ci? Je¶li tak, to ¶mia³o czytajcie.

Polecam.

🤍🤍🤍RECENZJA🤍🤍🤍

Jeju jaka ta ksi±¿ka jest boska, a w³a¶ciwie jest mega emocjonuj±ca, pe³na namiêtno¶ci, a przy tym tak ¶wietnie napisana, ¿e wrêcz nie mo¿na siê od niej oderwaæ. Po czym gdy wydaje siê, ¿e zaczyna siê robiæ „za s³odko” to zakoñczenie nas tak zaskakuje, ¿e, a¿ ciarki przechodz±...
Ale od pocz±tku Hela - ¶liczna blondynka i mega przystojny Kuba o lazurowych oczach, poznaj± siê na sali szpitalnej.
Z uwagi na brak wolnych miejsc musz± zadowoliæ siê sal± koedukacyjn±. Od pocz±tku miêdzy nimi iskrzy, poczynaj±c od bardzo pozytywnych , przez neutralne, a¿ po bardzo negatywne odczucia w stosunku do siebie.
Oboje trafiaj± do szpitala nagle, ze wzglêdu na pogarszaj±cy siê stan zdrowia.
£±czy ich tak¿e fakt, ¿e oboje czekaj± na przeszczep - ona serca on nerek.
Najpierw ca³kiem nie¶mia³o kontynuuj± swoj± relacjê ju¿ po opuszczeniu szpitala, ale Hela boi siê dopu¶ciæ bli¿ej siebie, tego zaskakuj±cego mê¿czyznê.
Ich pocz±tki s± trudne, ju¿ prawie mogliby byæ razem, gdy nagle Hela odpycha Kubê, boj±c siê o swoje serce.
W koñcu jednak nic i nikt nie jest w stanie zatrzymaæ tej chemii, która rzuca ich w wir poznawania swoich cia³, dusz i wszystkiego czego dzieje siê wokó³. Czerpi±c gar¶ciami ¿ycie, jakby mia³o nie byæ jutra, postanawiaj± kontynuowaæ na powa¿nie to co tak delikatnie zaczê³o siê, miêdzy nimi ju¿ na szpitalnej sali.
Ich zdrowie i ¿ycie ...mo¿na powiedzieæ wisi na w³osku, a mimo to oboje lubi± ryzyko i adrenalinê. Hela ch³onie od Kuby wszystko co on codziennie jej ofiaruje, czuj±c siê przy tym kochana i jednocze¶nie sama mega zakochana.
Rodzina, przyjaciele wszyscy s± zachwyceni jej zwi±zkiem z Kub±, a sama Hela jest szczê¶liwa jak nigdy dot±d.
Wspieraj± siê w swojej chorobie , dbaj±c o siebie nawzajem, ale tak¿e dostarczaj±c sobie niesamowitych orgazmów - eksploruj±c (w ka¿dej mo¿liwej sytuacji) swoje cia³a.
I nagle stan Heli pogarsza siê tak, ¿e gdy po jakim¶ ( nawet bardzo d³ugim ) czasie dziewczyna budzi siê ....ju¿ nic nie jest takie samo...

GRA DLA DWOJGA
„...czêsto najbardziej kochamy tych ludzi, te sprawy i te rzeczy, od których bieg ¿ycia ka¿e nam odchodziæ – nieraz na zawsze.” Marek H³asko
M³oda kobieta, Hela, wprost ze swojej imprezy urodzinowej trafia do szpitala. Od lat choruj±ca na serce dziewczyna przechodzi liczne zabiegi w oczekiwaniu na przeszczep. Kolejna wizyta w szpitalnej sali nie by³aby dla niej niczym niezwyk³ym, gdyby nie towarzystwo w jakim przysz³o jej siê znale¼æ. Ze wzglêdu na brak miejsc Hela zostaje umieszczona w sali z mê¿czyzn±. I to nie byle jakim. Kuba jest przystojny, seksowny, ma nieziemsko niebieskie oczy i...wyj±tkowo przykry charakter. Hultaj i bawidamek dzia³a naszej bohaterce na nerwy. Z biegiem czasu jednak ch³opak ukazuje zupe³nie inne oblicze, a miêdzy dwojgiem m³odych ludzi niespodziewanie rodzi siê uczucie. Czy relacja rozpoczêta od wzajemnej niechêci ma szansê przetrwaæ? Jak wiele po¶wiêciæ mo¿na w imiê mi³o¶ci?
D.B Fory¶ to autorka jedyna w swoim rodzaju. Zadebiutowa³a z przytupem, a ka¿dy kolejny tom serii o Tessie Brown podnosi³ poprzeczkê coraz wy¿ej. Kibicujê pisarce od samego pocz±tku. By³am ogromnie ciekawa jak poradzi sobie w zupe³nie innym rodzaju literatury. Pozornie wydawaæ siê mo¿e, ¿e „Mi³osny blef” to taki o – lekki romansik na jeden wieczór. Nic bardziej mylnego. Faktem jest, ¿e sama budowa i koncepcja powie¶ci bazuje na typowo romansowym schemacie : dwoje zagubionych ludzi, niespodziewane uczucie, trochê seksu, trochê ³ez. Od takich ksi±¿ek nie oczekujemy zbyt wiele. Maj± jedynie wype³niæ nam czas i na ogó³ nied³ugo po przeczytaniu nie pamiêtamy nawet imion bohaterów. Jednak gdy na scenê wkracza Dorota Fory¶ romans zyskuje zupe³nie nowe oblicze. Wiarygodne i dobrze dopracowane porterty postaci sprawiaj±, ¿e ka¿dy z bohaterów posiada g³êbie. Interesuj±ce charaktery, sprawnie nakre¶lone biogramy to mocny plus. Czy¿ mo¿na wyobraziæ sobie co¶ gorszego ni¿ p³ascy i pozbawieni kolorytu bohaterowie? Osoby, o których pisze Fory¶ s± ¿ywe, pe³ne barw, a dziêki temu tak bardzo nam bliskie. Autorka ¶wietnie potrafi wywa¿yæ natê¿enie emocjonalne powie¶ci. Idealnie wie kiedy dorzuciæ pieprzu, a kiedy rozrzedziæ atmosferê humorem. Bardzo lubiê jej styl : lekki, niewymuszony i ujmuj±cy. Ksi±¿ki Doroty czyta siê po prostu wy¶mienicie.
Czy strach przed ¶mierci± to tak naprawdê lêk przed ¿yciem? Przed rzuceniem siê na g³êbinê marzeñ, po¿±dania i snów? Hela to kobieta ambitna, pe³na ¿ycia i weso³a. Jednak choroba serca i oczekiwanie na przeszczep sprawiaj±, ¿e boi siê zaanga¿owaæ uczuciowo. Blokada psychiczna nie pozwala jej w pe³ni cieszyæ siê mi³o¶ci±. Bardzo podoba mi siê ta postaæ. Autorce uda³o siê stworzyæ niezwykle udany portret psychologiczny kobiety, która pragnie cieszyæ siê ¿yciem i kochaæ, a jednocze¶nie zdaje sobie sprawê ze swoich ograniczeñ. Ka¿dy dzieñ, ka¿da chwila, któr± spêdza ze swoim mê¿czyzn± nasycona jest ca³± gam± prze¿yæ. Piêknie malowane s± te uczucia. „Mi³osny blef'” to wyró¿niaj±ca siê powie¶æ w której mi³o¶æ gra pierwsze skrzypce, ale tak wiele jest innych emocji, ¿e tê ksi±¿kê dos³ownie siê ch³onie. Perfekcyjny balans miêdzy zabawnymi perypetiami, a nieuchronno¶ci± tragedii – D.B Fory¶ jest mistrzyni± formy. Potrafi po³±czyæ dobre, naturalne dialogi, erotykê i g³êbokie przes³anie. My¶lê, ¿e nazwanie jej ksi±¿ki romansem jest nie do¶æ, ¿e du¿ym uproszczeniem, to tak¿e spor± niesprawiedliwo¶ci±. Osobi¶cie powiedzia³abym raczej, ¿e to ksi±¿ka obyczajowa z w±tkiem erotycznym.
Lubicie ksi±¿ki o mi³o¶ci? Proszê bardzo! Lubicie czytaæ o seksie? Proszê Bardzo ! O tej erotyce, to pozwolê sobie dodaæ, ¿e jest taka w sam raz – nie patetyczna i nie pornograficzna. £adna, adekwatna do ca³o¶ci. Je¿eli ciesz± Was powie¶ci, które poza warstw± rozrywkow± oferuj± co¶ wiêcej, to „Mi³osny blef” jest bardzo dobr± propozycj±. Napisana z werw±, pasj± i du¿± doz± humoru opowie¶æ o tym, co jest w ¿yciu wa¿ne. Poruszaj±ca, nieco nostalgiczna historia o samotno¶ci, nadziei i mi³o¶ci. Oryginalna, nie daj±ca siê zaszufladkowaæ. Przyjemna w odbiorze, a zakoñczenie to jej mocny atut. Powie¶æ, któr± czyta siê bardzo lekko, ale porusza wiele trudnych tematów. Po¶ród dziesi±tek, je¶li nie setek ok³adek z parami, typami bez koszulek, bezg³owymi gangsterami kryj± siê pere³ki. „Mi³osny blef” zaspokoi gusta zarówno mi³o¶niczek mi³osnych opowie¶ci jak i czytelników, którzy tak jak ja, oczekuj± czego¶ wiêcej. Dorota Fory¶ w nowej ods³onie. Innej, nieco g³adszej, ale jak¿e smakowitej

Przed wami D. B. Fory¶ w ca³kiem nowej ods³onie, bo romantycznej. Muszê od razu przyznaæ, ¿e wcale nie gorszej, gdy¿ kiedy zaczê³am czytaæ nic innego nie mia³o ju¿ dla mnie znaczenia. Da³am siê ca³kowicie poch³on±æ tej historii i tym bohaterom.

Hela to na pozór dziewczyna z pazurem, lecz w g³êbi serca jest kruch± dziewczyn± o go³êbim sercu. Ma problemy zdrowotne, a jej stan z dnia na dzieñ siê pogarsza. Uratowaæ mo¿e j± jedynie przeszczep.

Kuba to przebojowy ch³opak, który raz jest wcieleniem anio³ka, a raz diabe³ka. Potrafi byæ mi³y, czu³y i troskliwy, jednak zdarza mu siê równie¿ byæ opryskliwym. Jego zdrowie równie¿ szwankuje.

Oboje poznaj± siê w szpitalnej sali, gdy¿ przychodzi im j± wspólnie dzieliæ. W przeciwieñstwie do Kuby, Hela nie bardzo jest z tego zadowolona. Czy ta dwójka tak wybuchowych charakterów da radê wytrzymaæ razem?

„Siedzieli¶my w milczeniu i czekali¶my na nadej¶cie pielêgniarki. Ja kurczowo ¶ciska³am palcami brzeg po¶cieli, on za¶ wpatrywa³ siê we mnie z weso³ym u¶mieszkiem na twarzy. Gdyby nie to, ¿e ewidentnie ¶ciemnia³, a do tego by³ piekielnie irytuj±cy, mog³abym nawet uznaæ go za przystojnego. Mia³ muskularne cia³o, modnie rozczochrane ciemnobr±zowe w³osy i lekki zarost w tym samym odcieniu oraz tak diabelnie niebieskie oczy, ¿e a¿ zaczyna³am siê zastanawiaæ, czy to w ogóle legalne.”

Autorka napisa³a powie¶æ od której naprawdê ciê¿ko siê oderwaæ. Wykreowani bohaterowie to osoby, które potrafi± sprawiæ, ¿e ¿ycie przestaje byæ nudne, i nawet w obliczu ciê¿kiej choroby pojawiaj± siê promyki s³oñca i nadziei na lepsze jutro. Bo kiedy cz³owiek ma obok siebie kogo¶ bliskiego, to wszystko mo¿e wydawaæ siê ³atwiejsze, a zw³aszcza walka o to, aby siê nie poddawaæ. Zarówno Hela jak i Kuba to postacie niezwykle barwne, ¿ywio³owe oraz stworzone z krwi i ko¶ci. Nie sposób ich nie polubiæ. Zaskarbiaj± sobie serce czytelnika ju¿ na samym pocz±tku.

„Internetowy Kuba mnie fascynowa³. Diametralnie ró¿ni³ siê od mê¿czyzny, z którym dzieli³am szpitaln± salê. Mia³ genialne poczucie humoru, miêkkie serce oraz cudown± osobowo¶æ. Opowiada³ o sobie, swoim ¿yciu, planach i marzeniach, a z ka¿d± nades³an± wiadomo¶ci± wzdycha³am do niego coraz mocniej.”

Pomys³ na fabu³ê jak najbardziej interesuj±cy i raczej z podobnym jeszcze siê nie spotka³am. Fory¶ umiejêtnie dawkuje emocje czytelnikom. S± momenty rado¶ci, u¶miechu, wzruszeñ, a nawet i ³ez. Tak, droga autorko, wyzwoli³a¶ we mnie ³zy i wcale siê tego nie wstydzê. Kocham te chwile, kiedy emocje z bohaterów przechodz± te¿ i na mnie. Kiedy wspólnie z nimi mogê prze¿ywaæ ich ¿ycie. A tutaj w³a¶nie tak siê dzieje. Nie zabrak³o równie¿ czarnego humoru, który jest znakiem rozpoznawczym autorki, wiêc czasem niemal¿e p³aka³am ze ¶miechu. Ca³o¶æ napisana lekkim stylem, wiêc czyta siê niezwykle szybko.

A najwiêkszym zaskoczeniem okaza³o siê zakoñczenie powie¶ci, tutaj autorka sprawi³a, ¿e szczêka niemal¿e opad³a mi do ziemi. Kompletnie siê tego nie spodziewa³am i to zaliczam do ogromnego plusa. Ale teraz ciê¿ko bêdzie mi wytrzymaæ do czasu, a¿ powstanie drugi tom. Jestem ogromnie ciekawa, jak potocz± siê dalsze losy bohaterów, a znaj±c autorkê i jej kreatywno¶æ na pewno bêdzie to co¶ niespodziewanego.

W opisie ksi±¿ki czytamy: „Mi³o¶æ mo¿e byæ z³udzeniem, ale czy z³udzenie mo¿e byæ mi³o¶ci±”? To pytanie na które ciê¿ko jednoznacznie odpowiedzieæ. Mi³o¶æ potrafi byæ z³udzeniem, co do tego nie mam w±tpliwo¶ci, ale czy mo¿na zakochaæ siê w z³udzeniu? Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

W ksi±¿ce znajdziemy opisy niezwyk³ej si³y przyja¼ni. Takiej, której nic nie jest w stanie zniszczyæ i na któr± zawsze mo¿na liczyæ. Takiej, która bez wzglêdu na porê dnia i nocy, jest w stanie stawiæ siê u naszego boku. Przyja¼ni, która ma ogromne znaczenie.

Nie zabraknie równie¿ scen mi³osnych uniesieñ, które zosta³y napisane z wyczuciem i smaczkiem. Mi³o¶æ pomiêdzy naszymi bohaterami z ka¿dym dniem staje siê coraz bardziej silniejsza. Tylko czy nie oka¿e siê zwyk³ym z³udzeniem?

„Tej nocy kochali¶my siê jeszcze dwa razy, poznaj±c ka¿dy skrawek swoich cia³. Wszelkie granice miêdzy nami siê zatar³y. Jakikolwiek wstyd czy skrêpowanie, które wcze¶niej powstrzymywa³y nas przed ca³kowitym wyra¿eniem naszych pragnieñ, ulecia³y bezpowrotnie. Na zmianê doprowadzali¶my siê na skraj nasycenia. Ka¿de z nas balansowa³o na granicy postradania zmys³ów. W ramionach Kuby czu³am siê po¿±dana i piêkna, ¿e nic nie by³o w stanie okie³znaæ mojego szczê¶cia.”

"Mi³osny blef" to historia naszpikowana emocjami, która bawi, wzrusza, ale tak¿e wywo³uje ³zy. Historia obok której nie sposób przej¶æ obojêtnie i o której nie sposób szybko zapomnieæ. Gor±co polecam!

Avatar u¿ytkownika - Eliza89
Eliza89
Przeczytane:2021-10-02, Ocena: 5, Przeczyta³am, 52 ksi±¿ki 2021, Wyzwanie - 2021 , Legimi,

Ciekawa historia dwójki pacjentów, którzy poznaj± siê w szpitalu. Ich zdrowie jest mocno nadszarpniête. Oboje czekaj± na przeszczepy. Hela serca a Kuba nerki. Pocz±tek znajomo¶ci jest do¶æ trudny. On- przystojny lovelas otacza siê ,,napalonymi" pielêgniarkami i innymi pacjentkami. Ona ma ju¿ po dziurki w nosie tych jego nocnych schadzek integracyjnych.
Ale z czasem znajduj± wspólny jêzyk. Nawet daj± sobie szansê na zwi±zek. Kuba okazuje siê wspania³ym mê¿czyzn±- chodz±cym idea³em ... ale czy na pewno? Czy dwoje kochanków odnajdzie szczê¶cie czuj±c ci±gle na plecach oddech choroby i perspektywê powa¿nej operacji w niedalekiej przysz³o¶ci ?

No ja jestem na TAK! :)
My¶lê, ¿e dla wiêkszo¶ci czytelników zakoñczenie bêdzie mocnym zaskoczeniem. Ja jednak poczu³am lekki zawód, bowiem inna polska autorka równie¿ zastosowa³a podobny fina³ historii... Ale porównuj±c ksi±¿ki obu autorek, zdecydowanie bardziej przypad³a mi do gustu ta opowiedziana przez Pani± Fory¶.
Co najbardziej mi siê podoba³o? Chyba uczucie i relacja Heli i Kuby. Ich codzienny tryb ¿ycia, sprzeczki, potem godzenie siê :) By³o namiêtnie, by³o mi³o i przyjemnie, pojawia³a siê równie¿ niepewno¶æ i obawa o przysz³o¶æ bohaterów.
Jestem pod wielkim wra¿eniem stylu autorki i bardzo mi siê on podoba.
Za kontynuacjê tej dylogii na pewno chwycê. Polecam

Avatar u¿ytkownika - Tatiaszaaleksiej
Tatiaszaaleksiej
Przeczytane:2020-11-09, Ocena: 5, Przeczyta³em,

„Od lat liczy³o siê dla mnie tylko tu i teraz, kariera, marna egzystencja z dnia na dzieñ.”

Hela ma dwadzie¶cia osiem lat i jest powa¿nie chora, jej serce w ka¿dej chwili mo¿e przestaæ biæ. Jednak stara siê ¿yæ w miarê normalnie. Ma ciekaw± pracê, jest programist±, oddanych przyjació³ i … jest bardzo samotna. Jej stan gwa³townie siê pogarsza, dziewczyna trafia do szpitalu. Tam l±duje na jednej sali z Kub± – przystojnym, pe³nym ¿ycia, wewnêtrznej energii i du¿ym poczuciem humoru m³odym facetem, który jest notorycznym podrywaczem. Hela ze szpitalnego ³ó¿ka z ogromn± ciekawo¶ci± i irytacj± obserwuje poczynania swojego wspó³lokatora. Próbuje go ignorowaæ, a gdy jej to nie wychodzi jest dla niego niemi³a. Jednak co¶ w ¶rodku jej szepce, ¿e z przyjemno¶ci± uleg³aby jego urokowi. Co z tego wyniknie? Czy obydwoje pozwol± sobie na co¶ wiêcej? Koniecznie sprawd¼cie, dobra zabawa gwarantowana!

¯ycie, zwyk³a codzienno¶æ nigdy nie wiadomo, co nam przyniesie. Obydwoje Hela i Kuba zmagaj± siê z powa¿nymi chorobami. Jednak staraj± siê ¿yæ normalnie. Pracuj±, bawi± siê, maj± przyjació³. Obydwoje obdarzeni s± du¿ym poczuciem humoru, co pomaga im przetrwaæ niejedn±, trudn± chwilê. Piêkno prawdziwej przyja¼ni, jej bezwarunkowo¶æ i szczero¶æ. Pocz±tkowa niechêæ, która stopniowo przeradza siê w po¿±danie, mi³o¶æ. Zaufanie, zrozumienie, obawa przed wspóln± przysz³o¶ci±, targaj±ce wewnêtrznie sprzeczne uczucia, co wybraæ? Trudne oczekiwanie na przeszczep, ogromna niewiadom±, niepokój, strach o to, co przyniesie jutro…

Rewelacyjna powie¶æ! Porwa³a i zaskoczy³a mnie ca³kowicie – zw³aszcza zakoñczenie – niez³a jazda! Opowie¶æ wzrusza, wywo³uje u¶miech, irytacjê i przyci±ga, jak magnes. ¦wiat wykreowany prze autorkê jest idealn± odskoczni± od codzienno¶ci. Znajdziemy tu dobry kawa³ek powie¶ci obyczajowej, porywaj±cy romans i ma³e hate-love. Z niecierpliwo¶ci± czekam na kontynuacjê. Polecam :)

Inne ksi±¿ki autora
Tymczasem gdzie¶ daleko st±d...
D. B. Fory¶ 0
Ok³adka ksi±zki - Tymczasem gdzie¶ daleko st±d...

Jak wiele trzeba po¶wiêciæ, ¿eby zostaæ bohaterem? Fado ma jeden cel: staæ siê najodwa¿niejsz± z wojowniczek. Aby to osi±gn±æ, wyrusza w podró¿ po Krainie...

Mroczna pokusa
D. B. Fory¶0
Ok³adka ksi±zki - Mroczna pokusa

Co siê wydarzy, gdy dziewczyna z sekretami spotka mê¿czyznê pe³nego tajemnic? Po odkryciu bezwzglêdnej natury szefa Kornelia zostaje zmuszona do ucieczki...

Zobacz wszystkie ksi±¿ki tego autora