Moc apoliona

Tytuł oryginału: Apollyon
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Katarzyna Agnieszka Dyrek

Tom 4 cyklu Covenant

Nie można zadzierać z przeznaczeniem, a teraz także z Alex.

Dziewczyna od zawsze obawiała się dwóch rzeczy: utraty siebie podczas przebudzenia i poddania działaniu eliksiru. Miłość jednak jest silniejsza niż los, a Aiden St. Delphi gotowy jest pójść na wojnę z bogami, jak i samą Alex, aby przywrócić jej rozsądek.

Bogowie zgładzili tysiące osób, gotowi są zetrzeć w proch całe miasta, aby powstrzymać Setha przed przejęciem mocy Alex, dzięki której może stać się wszechpotężnym zabójcą boga. Zerwanie połączenia między dwoma apolionami nie jest jedynym problemem. Niby nie można ich pokonać, jednak w całej tej historii występuje kilka luk. W dodatku jedyna osoba, która może powstrzymać destrukcję, od stuleci jest martwa.

Nie będzie łatwo przebić się przez bariery strzegące Zaświatów, odszukać jedną duszę pomiędzy miliardami i bez uszczerbku wrócić na ziemię. Alex może uchronić Setha przed rolą zabójcy boga albo sama się nim stać.

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży

Kup książkę Moc apoliona

Opinie o książce - Moc apoliona

"Moc apoliona" Jennifer L. Armentrout

Alexandria jest apolionem. Po przebudzeniu poddaje się emocjom i nie zwracając uwagi na konsekwencje dąży do połączenia, które grozi zagładą świata. Bliscy posuwają się do ostateczności aby dziewczyna mogła dostrzec zagrożenie.

Bohaterów czeka też podróż do Zaświatów. A Alexandria zmierzy się z Aresem, który nie mogąc jej zabić, będzie próbował powstrzymać ją w inny sposób.

Czwarty tom cyklu. Fantastyka na wakacje.

Avatar użytkownika - Roksana
Roksana
Przeczytane:2021-08-06, Ocena: 5, Przeczytałam, E-booki, Dla młodzieży, Fantasy, 2021,
The Burning Shadow. Magiczny pył
Jennifer L. Armentrout0
Okładka ksiązki - The Burning Shadow. Magiczny pył

KIEDY EVELYN DASHER NATKNĘŁA SIĘ NA LUCA, ZOSTAŁA WRZUCONA DO ŚWIATA LUKSJAN, PRZY CZYM ODKRYŁA, ŻE WIĄŻE JĄ Z NIM ZNACZNIE WIĘCEJ, NIŻ WCZEŚNIEJ ZAKŁADAŁA...

Opal
Jennifer L. Armentrout0
Okładka ksiązki - Opal

Po wszystkim co się stało, nie jestem już tą samą Katy. I nie jestem pewna, jak to się skończy. Gdy każdy krok ku prawdzie zbliża nas do tajemniczej organizacji...

Holly
Stephen King