Okładka książki - Moja ukochana książka

Moja ukochana książka

Przybij piątkę, zrób żółwika. Nakarm pieska, podrap kotka, zatańcz z misiem i zarycz jak lew. Wezwij windę, otwórz drzwi autobusu, zajrzyj przez dziurkę od klucza, przyłóż ucho do muszli. Zadzwoń do babci, a potem umyj zęby. Pobaw się kolorami, zagraj na dzwonkach, wystukaj działanie na kalkulatorze. Wejdź po schodach, zejdź po drabinie, przejdź przez pasy.

Wszystko to da się zrobić bez ruszania się z fotela czy dywanu - dzięki zwinnym paluszkom, spostrzegawczości i wyobraźni.

Moja ukochana książka to wyjątkowa publikacja dla najmłodszych. Zawiera propozycje zadań do wykonania na papierze (nie potrzeba żadnych dodatkowych przedmiotów). Aktywności dotyczą tego, z czym dziecko spotyka się na co dzień w najbliższym otoczeniu, i są pomyślane tak, by ćwiczyć koncentrację, rozwijać motorykę małą i wzmacniać pozytywne emocje: dają dziecku poczucie sprawczości.

Kartonowe wydanie w poręcznym formacie przetrwa nawet najbardziej intensywną dziecięcą lekturę i da się łatwo spakować na podróż czy spacer. Bo ukochaną książkę maluch zawsze chce mieć pod ręką!

#zabawa #motoryka mała #bliskość

Informacje dodatkowe o Moja ukochana książka:

Data wydania: 2026-02-11
ISBN: 9788381419598

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Książeczki obrazkowe dla dzieci Książki interaktywne oraz książki aktywizujące Dzieci od narodzin do ok. 3 lat

Kup książkę Moja ukochana książka

Niesamowite nasionka
Ewa Podleś0
Okładka ksiązki - Niesamowite nasionka

Czy zastanawialiście się kiedyś, jak niesamowite są nasiona! Mogą być maleńkie jak pyłek i wielkie jak piłka do koszykówki! A jakie mają fantazyjne...

Jeżyk i jeżyny
Ewa Podleś0
Okładka ksiązki - Jeżyk i jeżyny

Jeżykowi wydaje się, że nikt nie chce go przytulić, bo jest kolczasty. Zmartwieni przyjaciele próbują mu pomóc to zmienić. Ale mamy pomysł jest najlepszy...