Okładka książki - Moje emocje. Bajki o uczuciach

Moje emocje. Bajki o uczuciach

Poznaj czternaście ciepłych opowiadań o emocjach:

Radość
Duma
Wdzięczność
Miłość
Znudzenie

"Dzieci chętnie przyswajają wiedzę w bezpiecznym środowisku, np. podczas zabawy. Spędzanie czasu na czytaniu opowiadań, których bohaterowie przeżywają różne emocje, jest naturalnym sposobem na rozpoczęcie rozmowy o przeżyciach. Opowiadania mogą uświadomić dziecku, że nie jest osamotnione w swoich uczuciach i tak jak każdy człowiek – mały czy duży – może czasami odczuwać wstyd, złość, smutek czy tęsknotę".

Karolina Maćkowiak, psycholożka [ze Wstępu]

Tytuł oryginału: Moje emocje. Bajki o uczuciach

Kup książkę Moje emocje. Bajki o uczuciach

Moje emocje. Bajki o uczuciach - opinie o książce

Moje emocje. Bajki o uczuciach

Piękna książka w której znajdziemy czternaście historii, a każda z nich pomaga nam zrozumieć inną emocje, z którą mamy doczynienia każdego dnia.
Historie nie są długie, przepełnione uczuciami i ciepłem, które bije od poznawanych postaci. Dzięki emocjom, których one doświadczają nasze dzieci mogą nauczyć się nazywać to, co same przeżywają w codziennych sytuacjach.
Jest to niezwykle wartościowa i bardzo pomocna pozycja, która tak naprawdę idealnie nadaje się dla dzieci w każdym wieku, najmłodszym pomagając zrozumieć czym są ich przeżycia, a tym nieco starszym zrozumieć co właściwie przeżywają, pozwalając im odpowiednio nazwać swoje odczucia.
Wydanie książki jest piękne, przyciąga uwagę zarówno dzieci, jak również dorosłych!!
Sama czytałam z wielkim zainteresowaniem wszystkie opowiadania, a zniecierpliwienie zwróciło moją szczególną uwagę, gdyż z córeczką nad jej cierpliwością musimy popracować, a dzięki tej historii ona zwraca na nią juz większa uwagę!! I to jest najpiękniejsze, że dzięki wspólnemu czytaniu, już widzę u niej zrozumienie własnej emocji!
Emocje są niezwykle ważne I zawsze obecne w naszym zyciu, dlatego polecam aby każdy rodzic sięgnął po ten wartościowy tytuł ze swoim dzieckiem!!

Czyż ta okładka nie jest piękna? Dziewczynkom na pewno bardzo się spodoba. Jednorożec ma na okładce brokatowy ogon i grzywę, świetna sprawa.,,Moje emocje. Bajki o uczuciach" Anny Paszkiewicz to nic innego, jak przepiękne i wartościowe opowieści, które pomogą odblokować emocje w dziecku. Uświadomią mu, że nie jest osamotnione, że może porozmawiać z rodzicem o tym, co czuje, że to normalnie czuć wstyd czy smutek, że nie tylko dzieci mierzą się z wieloma emocjami, dorośli również.Ta książka pomoże dzieciom nazwać emocje. Dzięki niej dowiedzą się o nich więcej. Opowieści bohaterów udowodnią im, że każda emocja jest ważna bez względu na to, czy jest to negatywna emocja przy pozytywna.Historyjki są krótkie, a przy nich widnieją piękne, kolorowe ilustracje.Książka porusza takie tematy, jak radość, smutek, zaufanie, wstręt, strach, złość, zaskoczenie, niecierpliwość, nieśmiałość, wstyd, duma, wdzięczność, miłość i znudzenie. Emocje, które są nieodłącznym elementem życia człowieka. Emocje, które dziecko odczuwa, że zdwojoną siłą, gdyż jeszcze do końca ich nie rozumie.Polecam każdemu rodzicowi tę pozycję.

Książkożercy. Jajo od krowy. Poziom 1
Anna Paszkiewicz0
Okładka ksiązki - Książkożercy. Jajo od krowy. Poziom 1

Książkożercy to seria książeczek przygotowanych z myślą o dzieciach, które wkraczają w świat liter, słów i zdań. TRZY POZIOMY dostosowane do umiejętności...

Detektyw Bzik
Anna Paszkiewicz0
Okładka ksiązki - Detektyw Bzik

W małej i bardzo mało znanej wiosce – Kurzałkach Dolnych – pozornie nie dzieje się nic nadzwyczajnego. Wszystko obraca się wokół pewnej...