Moje emocje. Bajki o uczuciach
Piękna książka w której znajdziemy czternaście historii, a każda z nich pomaga nam zrozumieć inną emocje, z którą mamy doczynienia każdego dnia.
Historie nie są długie, przepełnione uczuciami i ciepłem, które bije od poznawanych postaci. Dzięki emocjom, których one doświadczają nasze dzieci mogą nauczyć się nazywać to, co same przeżywają w codziennych sytuacjach.
Jest to niezwykle wartościowa i bardzo pomocna pozycja, która tak naprawdę idealnie nadaje się dla dzieci w każdym wieku, najmłodszym pomagając zrozumieć czym są ich przeżycia, a tym nieco starszym zrozumieć co właściwie przeżywają, pozwalając im odpowiednio nazwać swoje odczucia.
Wydanie książki jest piękne, przyciąga uwagę zarówno dzieci, jak również dorosłych!!
Sama czytałam z wielkim zainteresowaniem wszystkie opowiadania, a zniecierpliwienie zwróciło moją szczególną uwagę, gdyż z córeczką nad jej cierpliwością musimy popracować, a dzięki tej historii ona zwraca na nią juz większa uwagę!! I to jest najpiękniejsze, że dzięki wspólnemu czytaniu, już widzę u niej zrozumienie własnej emocji!
Emocje są niezwykle ważne I zawsze obecne w naszym zyciu, dlatego polecam aby każdy rodzic sięgnął po ten wartościowy tytuł ze swoim dzieckiem!!
Wydawnictwo: SBM
Data wydania: 2025-02-05
Kategoria: b.d
Tytuł oryginału: Moje emocje. Bajki o uczuciach
Małgorzata Styczeń
Pewnej zimowej nocy Staś dostrzegł przez okno coś niezwykłego... Tańczące bałwanki! Czy to możliwe, że ożyły? A może to był tylko sen? Zaintrygowany Staś...
Stokrotka rosnąca w cieniu pięknych róż martwi się, że jest zbyt malutka by spotkać Boga. Zadaje pytania wszystkim wokół, ale dopiero ziarnko piasku pomaga...