Okładka książki - Moje lato z Pippi

Moje lato z Pippi

Baw się i czytaj z Pippi Pończoszanką przez całe lato!

W tej książce znajdziesz łamigłówki, labirynty, bingo, obrazki do kolorowania, komiksy do czytania, przepis na tort naleśnikowy i wiele innych wakacyjnych zadań i wyzwań. Łącznie ponad 100 stron dobrej zabawy!

Pippi Pończoszanka, najsilniejsza dziewczynka świata, mieszka w Willi Śmiesznotce i przyjaźni się z Tommym i Anniką - dziećmi z sąsiedztwa. Wspólnie przeżywają mnóstwo przygód, bo z Pippi nie można się nudzić!

W latach 1957-59 Astrid Lindgren wraz z ilustratorką Ingrid Vang Nyman stworzyły historyjki komiksowe, które ukazywały się w kolejnych numerach miesięcznika dla dzieci, a w latach 1969-71 zostały wydane w Szwecji w wersji książkowej. Niniejsza książka zawiera wybór tych historyjek - pełny ich zestaw dostępny jest w dedykowanych książkach komiksowych opublikowanych przez Wydawnictwo Zakamarki.

Polecamy również inne książki o Pippi: ,,Czy znasz Pippi Pończoszankę?", ,,Pippi w parku", ,,Ucieczka Pippi", ,,Pippi się wprowadza i inne komiksy", ,,Pippi zawsze sobie poradzi i nne komiksy", ,,Pippi nie chce być duża i inne komiksy".

Informacje dodatkowe o Moje lato z Pippi:

Wydawnictwo: Zakamarki
Data wydania: 2025-05-26
Tytuł oryginału: Pippi Lngstrump sommarlovsboken & Pippi Lngstrump nya sommarlovsboken

Tagi: Gry i zabawy logiczne Komiks i powieść graficzna - adaptacje literackie Klasyczna beletrystyka dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 4 lat Dzieci od ok. 5 lat Dzieci od ok. 6 lat Dzieci od ok. 7 lat Dzieci od ok. 8 lat

Kup książkę Moje lato z Pippi

Przygody Pippi
Astrid Lindgren0
Okładka ksiązki - Przygody Pippi

Pippi nie chodzi do szkoły, jest wielką kłamczuchą i stanowczo lepiej sobie radzi ze złodziejami niż na proszonym podwieczorku - ale za to ma bardzo dobre...

Rasmus, rycerz Białej Róży
Astrid Lindgren0
Okładka ksiązki - Rasmus, rycerz Białej Róży

Nowe przygody bohaterów książki Detektyw Blomkvist. Kalle Blomkvist i jego przyjaciele - Ewa-Lotta i Anders - oswobadzają porwanego Rasmusa i udaremniają...