Rewelacyjna seria fantasy autorki A Curse So Dark and Lonely.
Królestwo, w którym panuje korupcja. Książę, który z całych sił próbuje je ocalić. Dziewczyna, która zrobi wszystko, by doprowadzić do upadku monarchii.
Królestwo Kandali jest na krawędzi katastrofy. Od czasu, gdy pustoszy je tajemnicza choroba, konflikty między sektorami tylko się pogłębiają. W pałacu rządzący twardą ręką król stara się utrzymać pozorny pokój.
Harristan po zamachu na jego rodziców jest zmuszony zasiąść na tronie. Swojemu młodszemu bratu, Corrickowi, powierza pełnienie okrutnej roli Najwyższego Sędziego Królewskiego. Brat króla bezlitośnie reaguje na wszelkie przejawy buntu. To jedyny sposób na utrzymanie względnego porządku w czasach, gdy choroba może uderzyć w każdego i wszędzie, a jedynego znanego lekarstwa - eliksiru z płatków Księżycowego Kwiatu - nie starcza dla wszystkich.
Wydawnictwo: Nowe Strony
Data wydania: 2022-08-16
Tytuł oryginału: Defy the Night
Tłumaczenie: Sylwia Gołofit Lenda
W królestwie Syhl Shallow magia od dawna jest zakazana. Callyn i Jax znali ją dotąd tylko z książek. W dzieciństwie zaczytywali się w opowieściach o potężnych...
Retelling Pięknej i Bestii, jakiego jeszcze nie było.Powieść idealna dla fanów Marissy Meyer.„Patrzę na swoje dłonie. Pod paznokciami jest...
Przeczytane:2025-09-07, Ocena: 6, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2025, 52 książki 2025, Mam,
Fantastyka z czy bez spicy scen?
Ja lubię oba warianty o ile te spicy sceny są dobrze napisane.
Jeśli jednak wolicie fantastykę bez spicy scen to polecam sięgnąć po "Na przekór nocy".
Głównymi bohaterami są Tessa oraz Corrick. Zielarka oraz książę żyją w dwóch różnych światach, lecz sporo ich łączy.
Dziewczyna co noc razem ze swym przyjacielem Westonem narażają życie aby pomagać chorym. Corrik, choć budzi wśród poddanych strach także pomaga im jak może.
Podczas słuchania tej książki nie spodziewałam się tak wielu zwrotów akcji. Początkowo pozorna historia zamieniła się w emocjonalny rollercoaster od którego nie mogłam się oderwać!
Walka z systemem aby pomóc innym. Narażanie życia by produkować lek. Do tego rodzące się uczucie, które niespodziewanie się kończy i przeradza w nienawiść. To tylko kilka rzeczy, które znajdziecie w "Na przekór nocy".
Reszty Wam nie zdradzę, tylko zachęcę do sięgnięcia po tę pozycję, bo naprawdę warto!