Okładka książki - Napraw nas

Napraw nas

Tom 3 cyklu Sinusoida Serc

Przed miłością nie da się uciec. Nawet wtedy, gdy wszystko wokół wali się w gruzy.

Po miesiącach pełnych bólu, strachu i niepewności Lena wreszcie wierzy, że najgorsze już za nią. Natan odzyskuje przytomność, życie powoli wraca na swoje tory, a blizny po dawnych ranach zaczynają się goić. Ale przeszłość nigdy nie znika naprawdę. Czasem tylko przyczajona czeka, by znów uderzyć – mocniej niż kiedykolwiek.

Czy Lena i jej bliscy zdołają odnaleźć spokój pośród chaosu?
Czy miłość wystarczy, by przegnać demony przeszłości, a może raczej stanie się kolejnym źródłem bólu?

Ta część historii to emocjonalny finał pełen napięcia, namiętności i decyzji, które na zawsze zmienią życie bohaterów.

Informacje dodatkowe o Napraw nas:

Wydawnictwo: Nie powiem
Data wydania: 2025-12-17
Język oryginału: Polski

Kup książkę Napraw nas

Napraw nas - opinie o książce

Avatar użytkownika - olilovesbooks2
olilovesbooks2
Przeczytane:2025-12-29, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam,

*współpraca reklamowa*

Finałowy tom serii, zawsze przynosi wiele emocji. Ja zawsze ich oczekuję z wielką obawą i równie wielkimi oczekiwaniami, z drugiej strony ubolewając, że to koniec kolejnej przygody. Książka to intensywna opowieść o miłości, poświęceniu, trudnych wyborach, zagubieniu, ale też o tym, że życie ma na każdego plan, który musi zostać zrealizowany.

Lena po ostatnich wydarzeniach jest przytłoczona, nie tylko własnymi emocjami i bólem, ale również tym co dzieje się wokół. Ten bolesny czas ma jednak się skończyć, gdy Natan odzyskuje przytomność, przed parą intensywny czas by się podnieść i ruszyć dalej. Jednak przeszłość nie daje o sobie zapomnieć. Lena i Natan będą musieli zmierzyć się z przeciwnościami, z różnicami, z własnymi demonami i pogodzić dwa odmienne od siebie style życia. Czy miłość wystarczy, by para dostała swój happy end?

Ten tom jest idealnie słodko-gorzki. Moim zdaniem jest on najtrudniejszy i najbardziej zajmujące ze wszystkich, a Milena tutaj dała czadu, wplotła do fabuły tak wiele trudnych i ciężkich tematów, na każdym kroku starała się bohaterów jeszcze bardziej stłamsić, a gdy mogli poczuć, że to koniec udręki to jeszcze im dowalała, i to tak konkretnie, że aż czytelnika zaboli.

Początek był smutny i trudny, obserwujemy jak świat Leny się wali, jak jej nadzieje ulatują, jak pogrąża się w beznadziei, jak opuszczają ją siły i chęci do życia. Ten początek był bardzo przytłaczający, i powiem szczerze, że zaczynałam się obawiać czy happy end jest tutaj możliwy. Nieco później sytuacja się klaruje, zakochani dostają kolejną szansę, którą chcą wykorzystać najlepiej jak mogą, co jednak nie jest proste. Po cudownych, słodkich, uroczych i momentami gorących chwilach, przychodzi trudna rzeczywistość, by pogodzić różnice temperamentów, stylów życia, ale też nauczyć się życia razem. Tutaj powiem wam, że nie wiedziałam co myśleć, niby kibicowałam, ale z czasem ten związek zaczął mnie strasznie frustrować, czekałam kiedy i które z nich coś z tym zrobi, naprawdę miałam ochotę tam wskoczyć i im wszystkim przemówić do rozumu.

Finał zaś przeszedł moje oczekiwania, nie powiem, że jakoś bardzo się zdziwiłam, bo naprawdę wszytko co się wydarzyło, było konsekwencją wszystkich wyborów, sytuacji i trudności jakie spotkały wszystkich bohaterów. Choć akceptuję to zakończenie, bo nie potrafiłam się określić jak powinno się to wszystko zakończyć, to mimo to czuję niedosyt. To zakończenie było w moim odczuciu dosyć płaskie, takie bez walki, bez wyjaśnień, bez takiej jakiejś ekscytacji. Nie mogę powiedzieć, że jestem zawiedziona, ale czegoś mi tutaj zabrakło i ja jakoś inaczej to wszystko widziałam.

Książka była świetna, przeczytałam za jednym posiedzeniem mimo trudności technicznych, a potem jeszcze raz gdy te trudności zostały zażegnane. To lektura, która dostarczyła mi wielu wrażeń i emocji, znalazłam w niej wiele swoich ulubionych elementów, zarówno tych uroczych, tych sensacyjnych czy tych spicy. Milena konsekwentnie trzymała się motywu miłosnego trójkąta, czym jestem zachwycona, bo ten motyw stanowił paliwo napędowe całej powieści, nawet w tym tomie, choć decyzje zapadły ten wątek jest ważny, a Adrian jeszcze może coś niecoś namieszać, ale też pokazuje się z innej strony. Dostaliśmy prawdziwą emocjonalną mieszankę, autorka namieszała, zakręciła, złamała serca, dusze a następnie zaczęła je składać w całość. Moje poskładała, nawet pomimo niedosytu ale też i smutku, że to już koniec tej niezwykłej przygody.

To wspaniałe zakończenie serii, którą najlepiej czytać po kolei, gdyż historia idzie ciągiem, nieznajomość poprzednich części, może powodować zdezorientowanie i niezrozumienie wielu rzeczy. To seria, która zachwyca okładkami oraz sama historią, taką na pograniczu realizmu a bajki, to historia pełna ważnych ale i trudnych tematów, przesiąknięta wartościami i pokazująca każdy aspekt życia począwszy od tych najszczęśliwszych po te najtrudniejsze. Ja polecam całą serię, którą miałam przyjemność czytać i recenzować za co jestem ogromnie wdzięczna Milenie i jej wydawcom. Żal mi się z nią żegnać, więc przypuszczam, że w niedługim czasie do niej wrócę.

Chroń Mnie
Milena Kwiatkowska0
Okładka ksiązki - Chroń Mnie

Miłość prowadzi do najokrutniejszych zbrodni Lena zniknęła. Zdążyła tylko napisać wiadomość, że ktoś jest w jej mieszkaniu i... ślad po niej zaginął. Zrozpaczona...

Przetłumacz mnie
Milena Kwiatkowska0
Okładka ksiązki - Przetłumacz mnie

Niektórych uczuć nie da się rozszyfrować Lena Lasota to tłumaczka oraz koordynatorka projektów w jednym z najbardziej prestiżowych wydawnictw w kraju...