Nie zakładaj się nigdy z diabłem o swą głowę to jedno z najmniej znanych opowiadań Edgara Allana Poe. Autor opisuje historię swojego przyjaciela, który w pewnym momencie życia spotyka diabła. Główny bohater, Toby Dammit, człowiek uzależniony od zakładania się "o cokolwiek" postanawia dokonać zakładu z diabłem. Jaki będzie finał? I czy Toby jeszcze będzie mógł normalnie żyć?
Audiobook dostępny ze specjalnym udźwiękowieniem pomoże nam zrozumieć otaczającą i smutną rzeczywistość otaczającą głównego bohatera.
Czy musimy całe życie stwarzać sobie wyzwania? Czy potrzebna jest presja? Po co chcemy cały czas sobie coś udowadniać?
Tego wszystkiego dowiesz się w produkcji 4P Acoustic Nie zakładaj się nigdy z diabłem o swą głowę, a także w innych utworach z serii Historia z dźwiękiem.
Edgar Allan Poe "Nie zakładaj się nigdy z diabłem o swą głowę"
Czyta: Wiktor Piechowski
Reżyseria dźwięku: Mikołaj Urbański
Produkcja: 4P Acoustic
Wydawnictwo: 4P Acoustic
Data wydania: 2024-11-21
Kategoria: Horror
Tytuł oryginału: Never Bet the Devil Your Head
Język oryginału: angielski
Zbiór 7 nieznanych polskim czytelnikom opowieści Edgara Allana Poego, niewydanych po polsku w dotychczasowych antologiach. Znaleźć można tutaj pojedynek...
The tales gathered by the Grimm brothers are at once familiar, fantastic, and frightening. They seem to belong to no time, or to some distant feudal age...
Przeczytane:2025-01-17, Ocena: 6, Przeczytałam, 12 książek 2025, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu, 52 książki 2025, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2025 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2025, Przeczytane, 26 książek 2025,
pouczająca