Opis z okladki
Notatki...", to książka - podsumowanie dziesięciu lat życia absolutnie bez szkoły. Towarzyszenia Dziecku w pełnym, radykalnym unschoolingu, z punktu widzenia nie tylko rodzica, ale i samego bezszkolnego Dziecka. Od momentu podjęcia decyzji o nieposłaniu go do szkoły, przez własne odszkalnianie się, po ostatnie dni w obowiązku edukacji. Wybrane i uzupełnione wpisy z bloga, prowadzonego przez wszystkie lata Edukacji Naturalnej Dziecka, które opowiadają o życiu codziennym bez placówki w tle, o nauce umiejętności w procesie samo - edukacji Dziecka, trudnościach i ogromnych plusach życia absolutnie bez szkoły, prowadzeniu grupy END i wspieraniu innych rodziców w ich wyborze całkowitej wolności i zaufania dla swoich dzieci . Wpisy inspirowane codziennością, analizą systemu edukacji oraz roli dorosłych w życiu dzieci z odszkolnionego punktu widzenia. Zainspirowane takimi ważnymi postaciami unschoolingu, jak John Holt, John Taylor Gatto, Dayna Martin i Grace LLewellyn.
Mam nadzieję, że czytanie tych tekstów przyniesie moim Czytelnikom tyle dobrego, ile nam przyniosło przeżywanie ich.
Data wydania: 2025-03-21
Kategoria: Parentingowe
Czy znaliście w swoim dzieciństwie kogoś kto nie chodził w ogóle do szkoły? No, właśnie…Wyobraźcie sobie dzieciństwo absolutnie bez szkoły. Bez budzika...
Przeczytane:2025-04-25, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2025, Mam, Parenting,