Okładka książki - OOBE. Życie realnym mitem

OOBE. Życie realnym mitem

Czy to, co nazywasz życiem, rzeczywiście nim jest?
A może dopiero wtedy, gdy odrzucisz wszystko, czego cię nauczono, zaczynasz żyć naprawdę?

OOBE. Życie realnym mitem to najnowsza książka Roberta Noble - autora, który nie opowiada historii, ale dzieli się własną drogą. To kontynuacja jego opowieści o świecie Czarowników, pełna realnych doświadczeń, spotkań, śnienia i konfrontacji z tym, co niewidzialne, a jednocześnie fundamentalnie prawdziwe.

To książka o świadomości - nie tej teoretycznej, ale przeżywanej. O codzienności, która okazuje się magiczna, kiedy zaczynasz ją widzieć z innego poziomu. O relacjach, które stają się lekcjami. O wiedzy, którą trzeba nie tylko poznać, ale nią żyć.

Autor zabiera czytelnika w podróż przez przestrzenie snu i jawy, przez pytania, które burzą pozory i prowadzą do wewnętrznego przebudzenia. To zapis drogi Czarownika, który nie udaje, że zna odpowiedzi - ale widzi więcej i nie boi się mówić o tym, co wielu przemilcza.

To książka Mocy - dla tych, którzy nie chcą już żyć cudzym mitem.

Informacje dodatkowe o OOBE. Życie realnym mitem:

Wydawnictwo: Instytut Roberta Noble
Data wydania: 2025-08-04
Kategoria: Wiedza ezoteryczna

Tagi: ezoteryka powieść samorozwój rozwój duchowy rozwój osobisty trening umysłu czarownicy nagualizm nagual szamanizm wiedza duchowa akcja i przygoda

POLECANA RECENZJA

Kup książkę OOBE. Życie realnym mitem

OOBE. Życie realnym mitem - opinie o książce

Avatar użytkownika - kynek555
kynek555
Przeczytane:2025-09-21,

Po raz kolejny Robert zabiera czytelników w świat Czarowników zdradzając kolejne arkana wiedzy. W książce przedstawia trudy drogi, którą musiał przejść żeby znaleźć się tu gdzie jest dzisiaj. To nie jest fikcja literacka tylko opis własnego doświadczenia. Rozdziały w nieprzypadkowej kolejności spójnie łączną się w całość. Jest to kolejny dar od Roberta, drogowskaz jak postępować nieskazitelnie oraz podążać Ścieżką Serca. Tylko uwaga! Istnieje ryzyko że zagłębiając się w lekturę Realnego Mitu można już nie powrócić takim samym!

Avatar użytkownika - bernardmichalski
bernardmichalski
Przeczytane:2025-09-04, Ocena: 6, Przeczytałam,

Przeczytanie tej książki to była dla mnie prawdziwa uczta duchowa i intelektualna.
Robert wraz z Cris w niezwykle szczery i intymny sposób opisali swoje intensywne zmagania w świecie czarowników,
otwierając przed nami drzwi do ich rzeczywistości, która jednocześnie fascynuje i skłania do głębszej refleksji
nad własnym życiem. Realny Mit to wyjątkowa kisiazka, ponieważ łączy w sobie elementy osobistych przeżyć
z uniwersalnymi wskazówkami, jak podążać ścieżką serca i jak sie zachować
oraz jak stac się niezłomnym, nieskazitelnym wojownikiem.

To, co mi sie spodobalo , to możliwość zrozuminienia tej książki w dwojki sposob.
Dla osób, które nie miały jeszcze styczności z duchowymi praktykami czy ścieżką wojownika,
Realny Mit może być po prostu niezwykle wciągającą i barwnie napisaną opowieścią.
Jej otwarta narracja, bogactwo opisów i intensywność emocji sprawiają, że czyta się ją niemal jednym tchem,
czerpiąc radość i przyjemność z każdej nastepnaj strony.
Z kolei ci, którzy mają już swoje doświadczenia duchowe i zetknęli się z różnymi przejawami wewnętrznych przemian,
odkryją tutaj znacznie więcej. Książka staje się wówczas rodzajem przewodnika,
z którego można wyciągnąć liczne praktyczne wskazówki i inspiracje przydatne na własnej drodze rozwoju.
Jak często powtarza Robert – w jej treści kryje się wiele „smaczków”, które każdy odkrywa w swoim tempie i na swój sposób.

Lektura uświadomiła mi również, że OOBE – Życie Realnym Mitem nie jest jedynie kolejną książką o duchowości, ale czymś więcej –
jest ona zaproszeniem do wewnętrznej podróży, której celem jest odkrycie prawdziwej natory siły mocy i wolności !
To właśnie autentyczność Roberta i Cris ich szczerość i bezpośredniość sprawiają, że książka działa tak mocno i pozostawia po sobie trwały ślad.

Na mnie zrobiła ona ogromne, pozytywne wrażenie i jestem przekonany, że każdy, kto po nia sięgnie znajdzie w niej coś cennego dla siebie.
Niezależnie od tego, czy będzie to jedynie fascynująca opowieść, czy też głębsza inspiracja do własnego rozwoju i przemiany –
Realny Mit ma w sobie ta Moc, która porusza i prowadzi dalej.
Gorąco polecam! Berni!

Avatar użytkownika - Matlej
Matlej
Przeczytane:2025-08-17,

Co, jeśli rzeczywistość, którą znasz, jest tylko cieniem większej prawdy?

„OOBE. Życie realnym mitem” to zaproszenie do podróży poza granice zmysłów i logiki. Autor zabiera czytelnika w świat, w którym świadomość opuszcza ciało, a dotychczasowe pewniki ustępują miejsca pytaniom, których nie sposób zignorować. To lektura, która poruszy, zainspiruje i zostawi w nas ślad na zawsze.

Już od pierwszych zdań „OOBE. Życie realnym mitem” stało się dla mnie doświadczeniem, które trudno porównać z czymkolwiek innym. To nie jest zwykła książka, którą odkłada się po przeczytaniu ostatniej strony — to podróż, która wnika w głąb świadomości i nie pozwala pozostać obojętnym. Autor z odwagą podważa to, co uznajemy za pewnik, wyprowadzając czytelnika poza granice codziennego pojmowania świata.

Książka koncentruje się na zjawisku OOBE (Out of Body Experience), jednak traktuje je nie tylko jako osobiste doświadczenie, ale też jako punkt wyjścia do głębszej refleksji nad naturą istnienia, świadomości i samego pojęcia „rzeczywistość”. Autor splata osobiste relacje, wątki filozoficzne oraz elementy, które czytelnik może odbierać jak mapę dla własnych wewnętrznych podróży. Treść przesycona jest obrazami i ideami, które działają jak katalizator — burząc stare konstrukty myślowe i otwierając drzwi do nowych perspektyw.

Czytając, miałem wrażenie, jakbym był świadkiem delikatnego, a zarazem potężnego przesunięcia w postrzeganiu świata. To, co wydawało się stałe i nienaruszalne, zaczęło drżeć w posadach. Strona po stronie, autor prowadził mnie w głąb przestrzeni, o której istnieniu intuicyjnie wiedziałem, lecz której nigdy wcześniej nie odważyłem się odwiedzić.

„OOBE. Życie realnym mitem” to książka, która nie pozostawia czytelnika w punkcie wyjścia. To wezwanie do podróży — nie geograficznej, lecz wewnętrznej, w której każde odkrycie jest jednocześnie odkrywaniem samego siebie. Lektura, po której nic już nie jest takie samo, a pytania stawiane w jej trakcie mogą towarzyszyć nam jeszcze długo po zamknięciu ostatniej strony.

Avatar użytkownika - aleksandracris
aleksandracris
Przeczytane:2025-06-03, Ocena: 6, Przeczytałam,

„OOBE. Życie realnym mitem” recenzja EosCris
z perspektywy Czarownicy, która współtworzyła tę historię.

Jestem świeżo po lekturze książki Roberta Noble „OOBE. Życie realnym mitem” – powiem, to nie jest zwykła książka. To jest po prostu ekstatyczne doświadczenie i nie czyta się tej książki tak, jak innych pozycji. Ona wciąga całą sobą. Dosłownie przesuwa świadomość i budzi w Czytelniku to co skrywane przed jego oczami. Jako pierwsza czytelniczka miałam olbrzymi zaszczyt doświadczyć tej książki i ją przeczytać, przed oficjalnym wydaniem (które nastąpi za ok 3m-ce). Zrobiłam to z pełnym zaangażowaniem, oddaniem i przejęciem! Dziękuję Robert za tę niesamowitą możliwość.

To magiczna opowieść, która działa prawdziwe cuda. Przynajmniej w moim przypadku tak zadziałała.

Już od pierwszego wejrzenia się w niej zakochałam! Okładka robi niesamowite wrażenie! Nasycona kolorami już od pierwszego wglądu wiadomo, że to będzie coś niesamowitego!
I ten soft touch... Powoduje dreszcze na mojej skórze... o Smoku nawet nie wspomnę!
Od pierwszych stron czułam, że to będzie niesamowita podróż z Robertem Noble i na pewno będzie wyjątkowo. Nie pomyliłam się!

Moje poruszenie nie powstało w sensie modnego zachwytu i dlatego, że znam Autora osobiście ale w sensie rzeczywistego, głębokiego poruszenia, gdzieś głęboko w moim wnętrzu.
Każdy rozdział miał swoją częstotliwość. Każdy był jak osobna brama do innej przestrzeni postrzegania, za każdym razem mój punkt scalający (moja świadomość)przemieszczał się w dalekie przestrzenie.

To nie była tylko lektura – to było doświadczanie przesunięcia punktu scalającego (moja świadomość) i przeżycia tego co Autor. Dosłownie zostałam przeniesiona w każdą z tych opowieści.

Ta książka zadaje pytania, których nie da się zignorować.
Takie jak:
„Czy to, co nazywasz życiem, rzeczywiście nim jest?”
Czy może dopiero wtedy, gdy odrzucisz wszystko, czego cię nauczono, zaczynasz żyć naprawdę?
I te pytania nie zostają w głowie. One wchodzą głębiej, rozsadzają struktury i otwierają przestrzenie do zmiany.

Robert Noble stworzył kolejne dzieło, które jest mistrzostwem manipulacji Świadomości. Nie dlatego, że „ładnie pisze”, tylko dlatego, że działa na Czytelnika dosłownie przez każde słowo. Robert dzieli się sobą – swoją drogą, swoją prawdą i swoim doświadczeniem, które może odmienić życie każdego, kto zechce się zagłębić w to co pisze w całości.

Z tej książki niezaprzeczalnie wylewa się Moc. I nie przesadzam tutaj pisząc te słowa. Mówię o tym z pełną premedytacją i wiem, że Ci co zgromadzili dostatecznie dużo swojej osobistej Mocy, będą mogli doświadczyć tego samego co ja podczas czytania tej pozycji. Do czego szczerze zachęcam.

Jest w niej wszystko:
Czysta energia, praktyka (kolejne 3 filary nieskazitelności),humor, nostalgia, głęboka prawda, wiedza i duchowość zakorzeniona w realnym przeżyciu.

Nie ma w niej nic przypadkowego, nie ma zbędnych słów, sztucznych ozdobników. Właśnie to uwielbiam w stylu Roberta. Pisze zwięźle i na temat z pełną Mocą, która zawarta jest w każdym słowie i każdym znaku interpunkcyjnym włącznie.

To czysta esencja Magii!

Nie ma w tej książce rozdziału, który nie przesuwa punktu scalającego i nie przenosi Czytelnika w dalekie otchłanie świadomości.
Każdy z nich niesie ze sobą inną wibrację, inny stan, czy inną lekcję.
W jednej chwili można wybuchnąć ekstatycznym śmiechem, a kilka słów dalej poczuć ściśnięcie w sercu i zalać się łzami. Ja tego doświadczyłam na sobie w każdym rozdziale (do tej pory tylko jedna książka Roberta tak na mnie działała, mówię to o OOBE Ścieżka Serca). To nie było emocjonalne wzruszenie. To było pełne katharsis, które otwierało kolejne warstwy obecności. (Żebym go nie znała, i nie widziała, że jest potężnym Czarownikiem, to zastanawiałabym się, jak on to robi?)

To wszystko co Czytelnik może przeczytać na łamach tej książki, dzieje się naprawdę – bo to nie jest fikcja. To są prawdziwe wydarzenia, prawdziwe śnienie, prawdziwa droga. Nasza droga, którą kroczymy od wieków. Która wymyka się opisowi ludzkiego postrzegania czym ta rzeczywistość jest.

Wiele z opisanych tam historii znam osobiście. To są realne doświadczenia, które współtworzyliśmy z Robertem. W tej książce znajduje się także mój rozdział – moje miejsce, mój głos, który wyłania się z otchłani innej rzeczywistości.
Ale nawet znając te momenty – przeżyłam je na nowo. Z całą intensywnością, na jaką pozwoliła mi moja energia. Głębiej, mocniej, najintensywniej. Z jeszcze większą wdzięcznością i poruszeniem, które jest nie do opisania na ludzkie słowa.

W książce Robert nie udaje, że zna odpowiedzi na wszystkie pytania. Ale widzi więcej niż większość. I nie boi się mówić o tym, czego inni nie chcą nawet dotknąć.

Ta książka nie mówi, jak żyć. Ona pokazuje, czym naprawdę jest Życie, kiedy widzisz je z innej perspektywy. Codzienność przestaje być zwykła. Staje się przestrzenią praktyki, magii i świadomego wyboru. Relacje stają się lustrem, miejscem transformacji. Słowa, sytuacje, spotkania – wszystko nabiera znaczenia.

To książka dla tych, którzy chcą przestać żyć cudzym mitem.
Którzy mają odwagę zrzucić narzucone historie i stanąć w prawdzie własnego istnienia.

Robert ma unikalną zdolność przesuwania świadomości przez pisanie. Uwielbiam to w nim!

To nie są tylko „ładne teksty”. To co daje Czytelnikowi Robert, to narzędzia zmiany. To przekaz, który uruchamia procesy wewnętrzne. To „czarownicza” praktyka w formie słowa, dzięki której Czytelnik może przejść swoją przemianę i zacząć żyć na nowo. A może po prostu dobrze się bawić czytając te opowieści.

Jeśli mam prosić Czytelnika o jedno – to proszę:

Czytaj tę książkę w skupieniu.
Nie sięgaj po nią z doskoku.
Stwórz sobie przestrzeń.
Odłóż rozpraszacze.
Zanurz się tak, jakbyś wchodził do Miejsca Mocy. Bo właśnie to robisz.
Nie przeskakuj rozdziałów.
Nie próbuj iść szybciej niż to, co zostało zaplanowane.
Wiem, że Autor precyzyjnie ułożył rytm tej opowieści po to, żeby prowadzić Cię przez konkretne stany i przemiany w Tobie.
Sprawdziłam to na sobie i wiem co mówię.
Jeśli wejdziesz w to z uważnością, zadziała.
Jeśli nie – umknie Ci cud, który ta książka i Autor Ci ofiarowuje.
Niech nic Cię nie rozprasza.
Niech to będzie czas tylko dla Ciebie i tej opowieści Mocy.

Bo to nie jest zwykła opowieść. To jest Realny Mit, którym Ty Czytelniku również możesz zacząć żyć wspólnie z nami.

Dla kogo jest ta książka?
• Dla każdego, kto czuje, że świat, który znamy, to tylko powierzchnia.
• Dla tych, którzy już idą ścieżką i dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, że już na niej są.
• Dla tych, którzy szukają siebie w gąszczu informacji, teorii i duchowych opakowań – i chcą wreszcie poczuć coś autentycznego.
• Dla śniących.
• Dla Wojowników.
• Dla tych, którzy pamiętają, i dla tych, którzy właśnie zaczynają się budzić.

„OOBE. Życie realnym mitem” to książka, która zostaje w ciele i w różnych pozycjach punktu scalającego. Wchodzi w komórki i zmienia rytm serca i całego Istnienia. Ona porusza to co najgłębiej zakopane w każdym człowieku. Kruszy mury i nadaje kierunek.

Jeśli ją poczujesz – już nie będziesz tą samą osobą, gwarantuje Ci to!

I bardzo dobrze. Bo świat potrzebuje ludzi przebudzonych! Żywych!
Nie przebudzonych w teorii, ale takich, którzy naprawdę wiedzą, czują i chcą kroczyć ścieżką Serca.

Nie wiem, co się w Tobie wydarzy po lekturze. Ale wiem, co wydarzyło się we mnie. Wróciłam do miejsc, o których zapomniałam. Obudziłam w sobie to, co było cicho.

Zobaczyłam na nowo, gdzie jestem – i kim jestem naprawdę. Dziękuję Robert!

Jeśli jesteś gotów – wejdź w ten świat.
Z szacunkiem, obecnością i otwartością. Bo to nie jest zwykła książka. To żywy mit.
I jeśli masz odwagę żyć swoim, nie cudzym – to ta książka może być Twoją bramą.

Ja z serca – polecam książkę "OOBE Życie Realnym Mitem". Jak dla mnie wszystkie książki Roberta Noble są świetne ale ta jest najlepsza jaką do tej pory stworzył i podarował światu!

I wiem, że to, co napisał Robert, będzie działać latami w każdym, kto po nią sięgnie. Bo to, co prawdziwe – nigdy nie przemija.

EosCris
Czarownica z linii Naguala Juliana

Avatar użytkownika - Uptuup
Uptuup
Przeczytane:2025-08-30, Ocena: 6, Przeczytałem, oobe/ld,

Po przeczytaniu "OOBE. Życie realnym mitem" mogę napisać, że jest to książka magiczna, zabiera do świata Czarowników i pomaga dostrzec magię w każdej chwili, czy to w zwykłym świecie, czy wyśnionym. Jest to dalszy ciąg szkolenia Roberta Noble wśród Czarowników i dzieli się On swoim doświadczeniem, ale odnoszę wrażenie że w tej książce pozwolił sobie na ujawnienie znacznie więcej wiedzy Czarowników niż w poprzednich książkach, jest to prawdziwy podarunek Mocy dla czytelnika. Dla mnie książka ta jest inspiracją do działania i swego rodzaju mapą która ukazuje fragmenty nieznanego i zachęca do samodzielnej eksploracji tych przestrzeni, czy będzie to śnienie czy zwykły świat. Jako fan twórczości Roberta Noble jestem zachwycony tą książką, ale myślę że każdy czytelnik znajdzie w niej coś dla siebie, co zainspiruje do odkrywania i działania w różnych obszarach życia i rozwoju świadomości. Najlepiej książkę tę przeczytać po lekturze książki "Nagual Julian" a następnie "OOBE. Tajemnica punktu scalającego" aby mieć lepsze rozeznanie co do świata Czarowników i postaci które są opisane w książce. Jeśli podejdzie się do lektury z otwartym umysłem można dużo wynieść z tej książki i polecam ją każdemu do przeczytania, nie tylko poszerzy horyzonty ale też pomoże zacząć kierować się w życiu sercem co daje ogromną radość i szczęście.

Avatar użytkownika - Mote
Mote
Przeczytane:2025-08-18, Przeczytałem, Mam,

"Oobe. Życie realnym mitem" to książka która uderzyła mnie jak ciężarówka i wyrzuciła z drogi którą podążałem. Przypomniała o tym co dla mnie naprawdę ważne, o realnym micie którym zawsze chciałem żyć. Robert Noble poraz kolejny udowadnia, że jest człowiekiem niezwykłym a w słowach napisanych przez niego zawiera się moc którą można wykorzystać dla pozytywnej zmiany. Zmiany, która może obudzić moc w czytelniku i otworzyć przed nim nieskończone możliwości. Gorąco zachęcam do przeczytania tej książki. Czytelniku daj sobie szansę aby spojrzeć na rzeczywistość jak Czarownik i ujrzeć wszędzie wokół siebie magię.

Avatar użytkownika - TomSmith
TomSmith
Przeczytane:2025-08-15, Ocena: 6, Przeczytałem, OOBE Życie realnym mitem, Mam,

Ta książka, jeżeli ją przeczytasz, odmieni Cię. Nic już nie będzie takie same. Każda karta z tej książki OOBE Życie realnym mitem przenosi Twój punkt Świadomości (Scalający) w obszary i doświadczenia rozwiniętych istot duchowych-Czarowników. Wiedza, jaką zdobywasz za pomocą tego doświadczenia sprawia, że nie będziesz już patrzeć na wydarzenia życia codziennego tak samo. Po przeczytaniu jedno się skończy, aby drugie mogło się zacząć. Zastanów się czy jesteś na to gotowy :)

Avatar użytkownika - Milek
Milek
Przeczytane:2025-08-14, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,

Od pierwszego spojrzenia na ,,OOBE Życie realnym mitem" Roberta Noble uśmiechnąłem się szeroko. Zauważyłem, że autor zadbał o każdy szczegół - przepiękna okładka i elegancki układ wnętrza, w połączeniu z tajemniczym tytułem, utwierdziły mnie w przekonaniu, że jej przeczytanie było tylko kwestią czasu.

Już początek książki wciągnął mnie całkowicie i skłonił do głębokich przemyśleń. Czytając, miałem wrażenie, że wcielam się w rolę głównego bohatera - samego autora opowiadającego o swoim życiu. Książka ,,OOBE Życie realnym mitem" jest zbiorem historii z życia fizycznego autora oraz tych, których doświadczył w trakcie świadomego śnienia. Każdy rozdział jest pełen tajemnic, które prowokowały mnie do refleksji nad własnym życiem. Dzięki tej lekturze dostałem wiele odpowiedzi na codzienne pytania o to, czym jest życie.

Avatar użytkownika - AnaAnia1
AnaAnia1
Przeczytane:2025-08-01, Ocena: 6, Przeczytałem, OOBE ,

Kolejna przeczytana ksiazka od Roberta Noble na którą bardzo czekałam.
I tym razem się nie zawiodłam, historie tam opisywane są tak naładowane Mocą ze trudno mieć niedosyt,a jednocześnie chciało by się usłyszeć i wiedzieć więcej. Robert jak zwykle opisuje swoje doświadczenia i swoją drogę którą kroczy ku nieskazitelności.
Pelne emocji historie pozwalają czytelnikowi przeżywać wydarzenia niemalże będąc ich uczestnikiem.
Kazdy rozdział to kolejna lekcja i nauka jak szlifować bycie nieskazitelnym Wojownikiem. Dziękuję Cris za jej rozdział, ze zechciala opowiedzieć nam o swoich zmaganiach w poskromieniu potężnej Mocy którą posiada.
Dziękuję Robert za wspaniały Podarunek Mocy,będę czytać kolejne razy czuję ze jest tam jeszcze wiele do odkrycia.
Polecam tą książkę z całego serca.

OOBE. Ścieżka Serca
Robert Noble0
Okładka ksiązki - OOBE. Ścieżka Serca

„Byłem zjednoczony ze wszystkim, co istnieje, z całkowitą nieskończonością. Zdezorientowany i zaskoczony takim obrotem sprawy mogłem jedynie poddać...

Nagual Julian
Robert Noble0
Okładka ksiązki - Nagual Julian

W swojej czwartej książce Robert Noble - podróżnik astralny oraz autor książek na temat OOBE i szamanizmu - zaprasza do magicznej hacjendy Naguala Juliana...