Przemęczenie, stres i wszechobecne toksyny sprawiają, że cały organizm potrzebuje wsparcia, które zapewni ci ostropest.
Masz w rękach praktyczny i rzetelny przewodnik po niezwykłych właściwościach ostropestu plamistego – rośliny znanej od wieków, ale dziś odkrywanej na nowo przez dietetykę i medycynę naturalną. Z tej książki dowiesz się, jak skutecznie i bezpiecznie wykorzystać moc ostropestu w codziennej profilaktyce, wspomaganiu trawienia, oczyszczaniu organizmu i opóźnianiu procesów starzenia.
Autorka niejednokrotnie przekonała się w swojej praktyce, że ostropest plamisty to coś więcej niż tylko „zioło na wątrobę” – to potężne narzędzie w procesie regeneracji i detoksykacji. W tej książce dzieli się swoim wieloletnim doświadczeniem i najnowszą wiedzą, by pomóc czytelnikom w świadomym korzystaniu z naturalnej mocy ostropestu.
Wydawnictwo: RM
Data wydania: 2025-10-15
Kategoria: Poradniki
Przeczytane:2025-11-07, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2025,
Ostropest plamisty to roślina znana od wieków ze swoich prozdrowotnych właściwości. Teraz ponownie jest odkrywany przez dietetyków i medycynę naturalną. Z niniejszej książki można dowiedzieć się jak skutecznie i bezpiecznie korzystać z daru natury, jakim niewątpliwie jest ostropest plamisty.
Dopóki nie sięgnęłam po książkę Ostropest plamisty. Uzdrawiająca myślałam, że ostropest plamisty to zioło, które ma dobroczynny wpływ jedynie na wątrobę. Ostropest plamisty. Uzdrawiająca moc uświadomiła mi, że prawda jest inna, bo ostropest plamisty wspomaga walkę także z innymi problemami zdrowotnymi chociażby skórnymi. Ponadto autorka pokazała nam, że ostropest śmiało można łączyć z innymi ziołami wzmacniając ich wpływ na organizm ludzki. Dzięki książce mogliśmy sobie przybliżyć, czym właściwie jest ostropest, jego standaryzację, dawkowanie a także dowiedzieć się o wykorzystywaniu go w kuchni. Jednym słowem autorka zapewniła nam prawdziwą bombę wiedzy na temat tego niepozornego zioła. Jednak to nie wszystko, bo w książce mogliśmy znaleźć sporo przepisów kulinarnych, w których można wykorzystywać ostropest oraz przepisy na napary.
Ostropest plamisty. Uzdrawiająca moc to kolejna ciekawa i ważna pozycja, która utwierdziła mnie w przekonaniu, że warto posiadać w swojej domowej biblioteczce cykl Uzdrawiająca moc. W końcu to dobra inwestycja w swoje zdrowie.