Okładka książki - Otworzyłeś mi ucho. Komentarze do niedzielnych czytań. Rok A

Otworzyłeś mi ucho. Komentarze do niedzielnych czytań. Rok A

Benedykt XVI przypominał, że prawdziwy realizm polega na rozpoznaniu w Słowie Bożym fundamentu wszystkiego. Ksiądz Dolindo Ruotolo pragnął, by to Słowo wróciło do rąk wiernych - by stało się codziennym pokarmem duszy. Bo kto przestaje słuchać Boga, przestaje żyć w prawdzie.

Dla człowieka kruchego i zalęknionego Słowo Boże jest jak skała - pewne oparcie wśród zmienności świata.

Ksiądz Robert Skrzypczak, gorliwy głosiciel Słowa, oddaje w nasze ręce komentarze do niedzielnych czytań na rok liturgiczny A - owoc modlitwy i wsłuchiwania się w głos Ducha Świętego. Jak pisze:

,,Wydarzenia biegną, świat się zmienia, a Słowo Boga pozostaje niezmienne, wciąż oświecając nasze życie."

Informacje dodatkowe o Otworzyłeś mi ucho. Komentarze do niedzielnych czytań. Rok A:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2025-11-26
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: Religie i wierzenia

Kup książkę Otworzyłeś mi ucho. Komentarze do niedzielnych czytań. Rok A

Rok Świętego Józefa. Patris corde Ojcowskim sercem
ks. prof. Robert Skrzypczak0
Okładka ksiązki - Rok Świętego Józefa. Patris corde  Ojcowskim sercem

Czy św. Józef jest odpowiednim wzorcem dla naszych czasów? Czy jest postacią biblijną, która może przemówić w przekonujący sposób do współczesnego człowieka...

W twej duszy jest niebo. Konferencje i świadectwa
ks. prof. Robert Skrzypczak0
Okładka ksiązki - W twej duszy jest niebo. Konferencje i świadectwa

,,Ksiądz Dolindo przyciąga uwagę, bo to święty na czas kryzysu." ks. prof. Robert Skrzypczak Przeczytaj świadectwo duchowej córki ks. Dolindo Ruotolo...