Pięć pór roku w naszej kuchni

Ocena: 0 (0 głosów)

Celem tej książki jest rozszerzenie wiedzy o pochodzeniu i znaczeniupożywienia oraz pokazanie jaki wpływ ma ono na nasze zdrowie.Chcemy przedstawić czytelnikom sposób naszego myśleniao odżywianiu.Napisaliśmy o zależnościach jakie zachodzą między przyrodą,a tym co spożywamy.Poszczególne zestawy dań można sporządzać trochę inaczej, w za-leżności od własnego pomysłu i smaku. Przepisów na ten temat jestwiele. My wybraliśmy tylko te, które sami stosujemy lub te, które sąmniej znane ogółowi. Szersze wiadomości na temat odżywiania znaj-dą Państwo w lekturach, z których korzystaliśmy. Makrobiotyka jestbardzo szeroką wiedzą. My wybraliśmy tylko niektóre jej aspektyi przedstawiamy je w tej książce. Nasz sposób, gdy zmieniliśmy żywie-nie zapewnia nam to, że jesteśmy sprawni pomimo naszego późnegowieku.Poruszanie się i wygląd nasz świadczy o właściwym postępowaniuw tym zakresie. Ponadto ruch, gimnastyka i udział na różnych impre-zach sprawnościowych zapewnił nam dobrą kondycję.Mamy pozytywny stosunek do życia i sprawność fi zyczną. Pozy-tywne myślenie daje nam chęć do dalszego działania.Interesujemy się tym, co dzieje się na świecie. Piszemy książki,ratujemy od zapomnienia wydarzenia jakie miały miejsce w czasachwojennych i powojennych.Staramy się żyć zgodnie z prawami przyrody.Do napisania niniejszej książki zmobilizowali nas liczni znajomi,którzy zwracali się do nas o porady. Dziękujemy za pomocw wypadkach konsultacji mgr Krystynie Żmudzińskiej i mgr BarbarzeAntoszewskiej, dotyczący niektórych z naszych przemyśleń. Dziękitemu mogliśmy podzielić się z Czytelnikami bardziej rzeczowymiuwagami na łamach tej książki.Korzystaliśmy też z notatek mojej żony, która była słuchaczkąseminarium na temat żywienia w Szwajcarii.WprowadzenieWykładowcami byli znani naukowcy z dziedziny makrobiotyki z różnych krajów Europy i Ameryki, którzy przekazywali wiedzę na temat odżywiania się i diagnostyki. Były tam również pokazy zdrowego gotowania. Książka nasza niech będzie głosem nawołującym ludzi do zrozumienia tego, że wyżywienie właściwie stosowane jest jedną z głównych podstaw życia. Autorzy

Informacje dodatkowe o Pięć pór roku w naszej kuchni:

Wydawnictwo: Ad Rem
Data wydania: 2012 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-62708-80-2
Liczba stron: 368

więcej

Kup książkę Pięć pór roku w naszej kuchni

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Pięć pór roku w naszej kuchni - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Fałszywa królowa
Mateusz Fogt
Fałszywa królowa
Olga
Ewa Hansen ;
Olga
Serce nie siwieje
Hanna Bilińska-Stecyszyn ;
Serce nie siwieje
Zranione serca
Urszula Gajdowska
Zranione serca
Znajdziesz mnie wśród chmur
Ilona Ciepał-Jaranowska
Znajdziesz mnie wśród chmur
Pies na medal
Barbara Gawryluk
Pies na medal
Jemiolec
Kajetan Szokalski
Jemiolec
Pożegnanie z ojczyzną
Renata Czarnecka ;
Pożegnanie z ojczyzną
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy