Okładka książki -  POPR-ańcy. Trzy życzenia

POPR-ańcy. Trzy życzenia

Tom 9 cyklu POPR-ańcy

Tym razem w Chacie pod Wierchami miało być spokojnie... Ale przecież dobrze wiemy, że w świecie POPR-ańców to po prostu niemożliwe! W najnowszej części czeka na czytelników szalona akcja ratunkowa, nowa, magiczna bohaterka i - jak zwykle - mnóstwo ciepłego humoru oraz emocji spod samiuśkich Tater.

Informacje dodatkowe o POPR-ańcy. Trzy życzenia:

Tagi: dla dzieci

POLECANA RECENZJA

Kup książkę POPR-ańcy. Trzy życzenia

POPR-ańcy. Trzy życzenia - opinie o książce

Szczeniaki trafiły do nowych domów, a w Chacie pod Wierchami zapanował spokój. Czas płynie spokojnie, a przynajmniej tak miało być i jest do czasu. Przed bohaterami wycieczka, a dokładniej wyjazd w odwiedziny do Meli. Oj będzie się działo. Nowa bohaterka, która sporo namiesza, złota rybka z trzema życzeniami, akcja ratownicza – to tylko niewielka część przygód, jakie na nas czekają. Co jeszcze się stanie? Jakie przygody przeżyją bohaterowie?

Zacznę od tego, że to moja pierwsza przygoda z tą serią. Czy było to jakimś wielkim problemem? Zdecydowanie nie ponieważ na samym początku Scul przypomina najważniejsze wydarzenia z poprzednich tomów.
Jak mi się podobała książka? Zdecydowanie bardzo. To jedna z tych książek dla dzieci, które nie tylko bawią, ale również przekazują wiele wartości. Dziecko podczas czytania\słuchania doskonale się bawi, a jednocześnie uczy się m.in. jak ważna jest współpraca, odpowiedzialność za innych i wiele więcej.

Tekst jest ciekawy, napisany zdecydowanie „pod dziecko”. Co przez to rozumiem? Nie znajdziemy w nim wiele trudnych dla dzieci słów, co ułatwia czytanie, a także zachęca do niego.

„POPR-ańcy 9: Trzy życzenia” to świetna książka dla dzieci, którą z wielką przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

" [...] Wiadomo, jak tlwoga, to do glyzonia, choć wceśniej to się podnosiło lalum, ze dzuma, ze baktelie, ze zalaza i epidemia, a potem latuj nas... [...]"

Wow! Świetne i zabawne przygody POPR-ańców znajdziecie w dziewiątej części pod tytułem "Trzy życzenia". Anna Sakowicz przygotowała dla was mnóstwo niespodzianek.

Na przygody POPR-ańców razem z moim synkiem czekamy z niecierpliwością. Audiobook "Trzy życzenia" ma niesamowitych lektorów; między innymi: Ewę Abart i Aleksandra Orsztynowicza-Czyża. Warto posłuchać ich interpretacji.

Wersja e-book zawiera świetne ilustracje. Warto je zobaczyć.

Anna Sakowicz swoimi POPR-ańcami skradła nasze serca.

Uwielbiamy rady Gambita, które znajdują się na końcu historii. Warto je zapamiętać i stosować w życiu. Gamit wie, co mówi.

Tym razem poznaliśmy nową i wystrzałową bohaterkę. Uczestniczyliśmy w niezwykłej akcji ratunkowej. Najbardziej zachwycił nas Scul. Jego teksty są zabójcze.

Czy złota rybka zawsze spełnia życzenia i jakie tego mogą być konsekwencje? Tego dowiecie się podczas czytania lub słuchania "Trzech życzeń".

Polecamy całą serię "POPR-ańcow" wszystkim dzieciom i ich rodzicom. Ta seria bawi i uczy. Warto mieć ją w swojej kolekcji.

Niedomówienia
Anna Sakowicz0
Okładka ksiązki - Niedomówienia

Świat może być pełen niespodzianek, jeśli tylko potrafimy się na nie otworzyć. Przekonuje się o tym bohaterka książki, Janka, której życie zawirowało...

Plan Agaty (#2). Dogonić miłość
Anna Sakowicz0
Okładka ksiązki - Plan Agaty (#2). Dogonić miłość

Agata z małymi przeszkodami realizuje kolejne punkty planu. Chce przecież być jak Bridget Jones. Nie udało się jej schudnąć, nie znalazła jeszcze mężczyzny...