Poradnik kosmetyczny, czyli jak prosto wyglądać bosko

Z poradnika dowiesz się jak być piękną przez 365 dni w roku, nie ponosząc większych kosztów finansowych. Znajdziesz tu porady dotyczące pielęgnacji różnych części ciała, metody walki z cellulitem, sposoby relaksacji oraz wiele cennych wskazówek, byś czuła się wspaniale każdego dnia.

W środku dodatkowo planer oraz zdanie motywacyjne na każdy dzień tygodnia!

Całość książki zdobią piękne ilustracje ręki Marysi Wojewodzic.

Zaktualizuj siebie :)

O autorce

Karolina Kasprzak-Dietrich - zachłanna na wiedzę, z pasji pisarka, z zawodu kosmetyczka. Posiada 20-letnie doświadczenie w prowadzeniu własnego studia kosmetycznego. Nieustannie zdobywa wiedzę z zakresu wielu obszarów kosmetologii. Zwolenniczka pielęgnacji tradycyjnej i kosmetyków naturalnych. Na pierwszym miejscu zawsze stawia dobro klienta.

Informacje dodatkowe o Poradnik kosmetyczny, czyli jak prosto wyglądać bosko:

Data wydania: 2022-05-10
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Poradnik kosmetyczny, czyli jak prosto wyglądać bosko
Język oryginału: Polski

Kup książkę Poradnik kosmetyczny, czyli jak prosto wyglądać bosko

Poradnik kosmetyczny, czyli jak prosto wyglądać bosko - opinie o książce

Avatar użytkownika - Ewelina-czyta
Ewelina-czyta
Przeczytane:2022-09-09, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,

Z twórczością pani Karoliny spotkałam się już wielokrotnie, i przy różnych gatunkach literackich. Jak wiecie, jestem wielką fanką kryminałów, które wyszły spod jej pióra, a dziś przyszła pora by przedstawić jej pierwszy poradnik.
Przedstawiony poradnik pomimo niewielkiej objętości zawiera skondensowaną i bardzo przystępnie podaną wiedzę- znajdziemy tu masę wskazówek i porad jak dbać o swe ciało od stóp aż po czubek głowy, a także wiele ciekawostek tak jak na przykład, wpływ biżuterii na nasze samopoczucie i płynące z jej noszenia dobrodziejstwa.
Książeczka podzielona jest na trzynaście krótkich rozdziałów, które czyta się niesamowicie szybko. Każdy z nich okraszony jest różnorakimi grafikami nawiązującymi do poruszanego akurat tematu.
Autorka zdradza również jak przy pomocy kilku substancji, które mamy zazwyczaj w domu stworzyć naturalne kosmetyki. Przyznam, że wypróbowałam przepis na pastę cukrową... i byłam pozytywnie zaskoczona efektem.
"Poradnik kosmetyczny..." napisany jest bardzo przystępnym językiem, nie ma sztywnego nazewnictwa, suchych faktów i wytycznych, jest to naprawdę dużym plusem, bardzo przyjemnie spędza się z nim czas.
Świetnym pomysłem jest dodanie na końcu tygodniowego planera, dzięki temu możemy sobie rozplanować wybrane zabiegi pielęgnacyjne i przy okazji się w nich nie pogubić. Dzięki temu ten poradnik może stać się prawdziwym przyjacielem i ratownikiem w wielu kryzysowych momentach.

Bardzo się cieszę, że ten poradnik trafił w moje ręce, sporo mi pomógł i uświadomił, jakie mogłam popełnić błędy w dbaniu o swoje ciało. Dzięki niemu uświadomiłam sobie również że na równi z ciałem trzeba również zadbać o swe wnętrze i dobre samopoczucie.

Przykładowe zagadnienia:
* Jak zrobić test na alergię
* Co powinno znaleźć się w każdej kosmetyczce
* Jak poradzić sobie ze wzrastającym paznokciem
* Trik na równą kreskę eyelinerem
* Jak zadbać o atmosferę w sypialni byśmy wstawali wypoczęci
* Rola naturalnej biżuterii
I wiele, wiele innych...

Czy polecam?
Zdecydowanie tak. Ogrom wiedzy podanej w bardzo przystępny i sympatyczny sposób.

POLECAM...

Przedstawiam Wam kolejny Poradnik. Choć rzadko bardzo je czytam, bo zwyczajnie tematyka jest dla mnie zbyt naukowa😅, to ta pozycja jest dla mnie wyjątkowo ważna ;)😍 po pierwsze jest to mój patronat medialny🥰 a po drugie publikacja jest napisana bardzo prostym językiem. Podczas czytania, mamy wrażenie, że po prostu rozmawiamy z koleżanką, która jest kosmetyczką i po prostu zna się na swojej robocie ;) a co znajdziemy w środku? O tym poniżej ;)

Podczas czytania lektury możemy się dowiedzieć wielu ciekawych informacji. Dowiemy się między innymi tego, jak :

➡️radzić sobie z wrastającym paznokciem,

➡️prawidłowo piłować paznokcie,

➡️poznamy przepis na własnoręczne wykonanie pasty cukrowej,

➡️zrobić testy na alergię czy

➡️co powinna zawierać twoja podręczna kosmetyczka

Autorka, która jest kosmetyczką z zawodu, i przez szereg lat prowadziła salon kosmetyczny, w prosty a zarazem ciekawy sposób dzieli się z nami swoją wiedzą. Pokazuje ciekawe triki, które w większości możemy wykonać w domu a przy okazji dowiadujemy się też, np. jaka jest rola noszonej przez nas biżuterii. Znajdziemy tutaj wiele cennych rad i wskazówek odnośnie makijażu lub kosmetyków, jakie należy stosować do danego typu cery.

Lektura jest dosyć krótka, bo liczy zaledwie 74 strony, jednak zawiera wszystko to co najważniejsze. Publikacja jest napisana z humorem, a przede wszystkim w zrozumiały sposób. Podczas czytania, odnosi się wrażenie wspólnej rozmowy z Autorką. Dodatkowo poznajemy sposoby, dzięki którym wiele rzeczy będziemy mogły zrobić same, a nie ciągle biegać do kosmetyczki. Zaoszczędzi to nam nie tylko sporo czasu ale także nasze finanse 😁 🤑💰💲💵

Znajdziemy też w książce wiele obrazków, które nawiązują do opisywanych przez Autorkę sytuacji. A teraz coś, co mi się osobiście bardzo podoba!! 😍 a mianowicie : z tyłu publikacji znajdziemy tygodniowy plan jak wyglądać bosko ;) tzn. że możemy sobie zapisywać, co danego dnia zrobiłyśmy dla siebie, aby początku się lepiej i odczuwać zadowolenie z własnego wyglądu!! 😍😍 prawda, że super sprawa?? ;) ogromnie mi się to podoba!! 😍😍

I PAMIĘTAJCIE!! : ZAWSZE JESTEŚCIE PIĘKNE!!! 😍😍

Słowem, znajdziecie w tym poradniku wszystko co konieczne, aby w łatwy i szybki sposób stać się po prostu BOGINIĄ!!! 😍 Polecam Wam bardzo ten poradnik, bo naprawdę warto go mieć, zwłaszcza pod ręką!!! ;) bardzo dziękuję Million - Studio Wydawnicze za możliwość patronatu oraz egzemplarz patronacki a Autorce gratuluję napisania świetnego poradnika, który przede wszystkim jest zrozumiały i łatwy w odbiorze!!! 😍 przyznaję 10 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/10 punktów!!!

Oczko 5
Karolina Kasprzak-Dietrich0
Okładka ksiązki - Oczko 5

Rymowanki dla dzieci, czyli kwietne abecadło dla młodego ogrodnika.   Jest to zbiór wierszy autorstwa Karoliny Kasprzak-Dietrich z piątej części serii...

Oczęta
Karolina Kasprzak-Dietrich0
Okładka ksiązki - Oczęta

Wiersze z tomiku Oczęta dedykowane są głównie młodzieży w wieku od piętnastu do dwudziestu lat. Poruszają problemy związane z przemocą psychiczną w szkole...