Okładka książki - Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne

Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne

Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2016-06-30
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788377859735
Liczba stron: 400
Dodał/a książkę: elibri

Ocena: 0 (0 głosów)

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów.

Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój.

Książkę wzbogacają praktyczne porady Hieronima Błażejaka - mistrza w sztuce sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także informacje, jak poprawnie degustować nalewki.

Kup książkę Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Opinie o książce - Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne

Inne książki autora
Białostockie smaki
Andrzej Fiedoruk0
Okładka ksiązki - Białostockie smaki

Nowe wydanie. Białostockie smaki to próba pokazania klimatu tego miasta lat sześdziesiątych ubiegłego wieku. Autor poprzez zapamiętane smaki z lat dzieciństwa...

Sztuka wędzenia. Domowy wyrób
Andrzej Fiedoruk0
Okładka ksiązki - Sztuka wędzenia. Domowy wyrób

W czasach współczesnych wędzenie nie jest już sposobem na utrwalenie żywności, a raczej pełni ono funkcję uszlachetniającą pokarmy, chociaż może nie tylko...

Recenzje miesiąca
Dobry pies
Rafał Witek
Okładka książki - Dobry pies
Na gigancie
Peter May
Okładka książki - Na gigancie
Lata powyżej zera
Anna Cieplak
Okładka książki - Lata powyżej zera
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy