Okładka książki - Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne

Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne


Ocena: 0 (0 głosów)

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów.

Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój.

Książkę wzbogacają praktyczne porady Hieronima Błażejaka - mistrza w sztuce sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także informacje, jak poprawnie degustować nalewki.

Informacje dodatkowe o Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne:

Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2016-06-30
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788377859735
Liczba stron: 400

więcej

Kup książkę Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne - opinie o książce

Inne książki autora
Uczta szubrawców
Andrzej Fiedoruk0
Okładka ksiązki - Uczta szubrawców

Sól przemysłowa w wędlinach, ,,masło", w którym jest bardzo mało tłuszczu zwierzęcego, nastrzykiwane azotynami ryby... Co jakiś czas wybuchają afery związane...

Domowy wypiek chleba
Andrzej Fiedoruk0
Okładka ksiązki - Domowy wypiek chleba

Do wzrostu popularności domowego wypieku chleba przyczyniło się pojawienie się specjalnych, łatwo dostępnych urządzeń. Mimo to wielu amatorów świadomie...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy