Własnoręczne robienie przetworów ostatnio znów stało się popularne.
Przekonaliśmy się, że domowe konfitury czy powidła są zdrowsze
i smaczniejsze od tych ze sklepu.
W tej książce zebraliśmy przepisy na różne przetwory konserwowane
cukrem - konfitury, powidła, dżemy, marmolady, galaretki, musy
i przeciery. Podajemy receptury m.in. na klasyczną konfiturę wiśniową,
proste powidła morelowe oraz intrygujący dżem marchewkowy.
Wiele ciekawych pomysłów znajdą tutaj zarówno osoby dopiero
zaczynające robić przetwory, jak i ci wszyscy, którzy od lat zapełniają
swoje spiżarnie smakołykami zamkniętymi w słoikach.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2013-08-21
Kategoria: Poradniki
ISBN:
Liczba stron: 128
Dwutomowa wersja podręcznika "Uczymy się polskiego" dla odbiorcy włoskiego....
Kolorowe i zdrowe smoothies, które można pić przez cały rok! Smoothies ciągle są w modzie. Te lekkie, pełne witamin i wartości odżywczych oraz...
Chcę przeczytać,