Przewodnik kulinarny. Egipt, Tunezja, Maroko

Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: b.d
Kategoria: Przewodniki turystyczne
ISBN: 978-83-7304-949-9
Liczba stron: 160

Ocena: 5 (1 głosów)

W kuchni arabskiej wyraźne są wpływy greckie, rzymskie, francuskie, hiszpańskie berberskie, żydowskie, afrykańskie i wiele innych. Egipskie menu słynie z suszonych ryb nazywanych fisich, a mieszkańcy doliny Nilu nie wyobrażają sobie posiłku bez pikantnych kiszonych warzyw. Tunezyjczycy prawie do wszystkich potraw dodają ostre papryczki i niemal ze wszystkiego potrafią przygotować kuskus - z jagnięciną, kurczakiem, rybą, daktylami czy owocami granatu. Kuchnia marokańska zadziwia połączeniem smaków słonych i słodkich.

Kup książkę Przewodnik kulinarny. Egipt, Tunezja, Maroko

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
REKLAMA

Zobacz także

Opinie o książce - Przewodnik kulinarny. Egipt, Tunezja, Maroko

Avatar użytkownika - ShirinKa
ShirinKa
Przeczytane:2013-10-05, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,
Inne książki autora
Księga życzeń
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Księga życzeń

Ułożone tematycznie wiersze i wierszyki, które można wykorzystać jako życzenia na różne okazje. Wśród nich - życzenia z okazji ślubu, imienin, pierwszej...

Młody orangutan. Lubię czytać
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Młody orangutan. Lubię czytać

Wybierz się na wyprawę do leśnego świata młodego orangutana i dowiedz się, dlaczego zwierzęta te są zagrożone. Seria "Lubię czytać" została stworzona...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Reklamy