Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: b.d
Kategoria: Przewodniki turystyczne
ISBN:
Liczba stron: 160
W kuchni arabskiej wyraźne są wpływy greckie, rzymskie, francuskie, hiszpańskie berberskie, żydowskie, afrykańskie i wiele innych. Egipskie menu słynie z suszonych ryb nazywanych fisich, a mieszkańcy doliny Nilu nie wyobrażają sobie posiłku bez pikantnych kiszonych warzyw. Tunezyjczycy prawie do wszystkich potraw dodają ostre papryczki i niemal ze wszystkiego potrafią przygotować kuskus - z jagnięciną, kurczakiem, rybą, daktylami czy owocami granatu. Kuchnia marokańska zadziwia połączeniem smaków słonych i słodkich.
Ułożone tematycznie wiersze i wierszyki, które można wykorzystać jako życzenia na różne okazje. Wśród nich - życzenia z okazji ślubu, imienin, pierwszej...
Wybierz się na wyprawę do leśnego świata młodego orangutana i dowiedz się, dlaczego zwierzęta te są zagrożone. Seria "Lubię czytać" została stworzona...
Przeczytane:2013-10-05, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,