Przewodnik kulinarny. Egipt, Tunezja, Maroko

Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: b.d
Kategoria: Przewodniki turystyczne
ISBN: 978-83-7304-949-9
Liczba stron: 160

Ocena: 5 (1 głosów)

W kuchni arabskiej wyraźne są wpływy greckie, rzymskie, francuskie, hiszpańskie berberskie, żydowskie, afrykańskie i wiele innych. Egipskie menu słynie z suszonych ryb nazywanych fisich, a mieszkańcy doliny Nilu nie wyobrażają sobie posiłku bez pikantnych kiszonych warzyw. Tunezyjczycy prawie do wszystkich potraw dodają ostre papryczki i niemal ze wszystkiego potrafią przygotować kuskus - z jagnięciną, kurczakiem, rybą, daktylami czy owocami granatu. Kuchnia marokańska zadziwia połączeniem smaków słonych i słodkich.

Kup książkę Przewodnik kulinarny. Egipt, Tunezja, Maroko

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
REKLAMA

Zobacz także

Opinie o książce - Przewodnik kulinarny. Egipt, Tunezja, Maroko

Avatar użytkownika - ShirinKa
ShirinKa
Przeczytane:2013-10-05, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,
Inne książki autora
Uczymy się polskiego t 1 i 2
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Uczymy się polskiego t 1 i 2

Podręcznik przeznaczony jest dla cudzoziemców rozpoczynających naukę języka polskiego, przede wszystkim pod kierunkiem lektora, ponieważ materiał podany...

Przeciwieństwa
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Przeciwieństwa

Książeczka z wieloma okienkami dla dzieci....

Zobacz wszystkie książki tego autora
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Recenzje miesiąca
Żony Konstancina
Ewelina Ślotała
Żony Konstancina
Potknięcia miłości
Anna Wojtkowska-Witala ;
Potknięcia miłości
Znajda
Katarzyna Kielecka
Znajda
Las znikających gwiazd
Kristin Harmel
Las znikających gwiazd
Kacper
Gabriela Gargaś ;
Kacper
Baśniowa opowieść
Stephen King
Baśniowa opowieść
Gdzie śpiewają raki
Delia Owens
Gdzie śpiewają raki
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy