Okładka książki - Przywództwo. Oficjalna instrukcja Armii Amerykańskiej

Przywództwo. Oficjalna instrukcja Armii Amerykańskiej

Najlepsza armia świata opiera się na liderach

Rozwijanie kompetencji przywódców to nie tylko obowiązek armii, ale też inwestycja w przyszłość. Liderzy kształtują morale, spójność zespołów i zdolność armii do działania w niepewnych warunkach. Największą potęgą amerykańskich sił zbrojnych nie są karabiny czy czołgi, lecz ludzie, którzy potrafią przewodzić.

Ten praktyczny podręcznik pokazuje, jak kształtują się przywódcy zdolni do działania w najbardziej wymagających sytuacjach - i dlaczego to właśnie oni stanowią główną siłę armii Stanów Zjednoczonych.

Kompendium dla dowódców i menadżerów

Na pierwszy rzut oka armia i biznes to dwa różne światy. A jednak zasady skutecznego przywództwa są uniwersalne - niezależnie czy w mundurze, czy w garniturze. To nie tylko dyscyplina, pokora i nienaganne zachowanie, lecz przede wszystkim empatia, zaufanie i wspólnota. Menedżerowie, którzy stosują te zasady, budują zarówno sprawne zespoły, jak i organizacje odporne na kryzysy oraz zdolne do innowacji.

Dowiedz się, jak zarządzać zespołem w duchu prawdziwego przywództwa!

Informacje dodatkowe o Przywództwo. Oficjalna instrukcja Armii Amerykańskiej:

Kup książkę Przywództwo. Oficjalna instrukcja Armii Amerykańskiej

Survival. Oficjalna instrukcja Armii Amerykańskiej
Departament Armii Stanów Zjednoczonych0
Okładka ksiązki - Survival. Oficjalna instrukcja Armii Amerykańskiej

Dzięki oficjalnej instrukcji Armii Amerykańskiej dowiesz się, jak przetrwać we wszelkiego rodzaju ekstremalnych, zagrażających życiu warunkach. Te sprawdzone...