Okładka książki - Psie sztuczki. Podręcznik szkolenia

Psie sztuczki. Podręcznik szkolenia

Poznaj podstawowe koncepcje szkolenia psów i zastosuj je, aby nauczyć psa 32 różnych sztuczek. W miarę przechodzenia od poziomu do poziomu opanujesz kluczowe elementy szkolenia psów - czas, technikę, motywację i samokontrolę - i zbudujesz silniejszą więź ze swoim psem.

Ten kompletny program nauczania zawiera:

- Cztery poziomy

- Instrukcje krok po kroku zilustrowane zdjęciami, pozwalające nauczyć psa 32 sztuczek

- Odpowiednie samouczki wideo dostępne dzięki kodom QR

- Oceny i miniquizy

- Krótkie wskazówki i uzupełniające informacje

- Schematy sesji treningowych

Informacje dodatkowe o Psie sztuczki. Podręcznik szkolenia:

Wydawnictwo: Alma-Press
Data wydania: 2025-10-07
Kategoria: Poradniki
ISBN: 9788370209551
Tytuł oryginału: Dog Tricks and Training Workbook

Tagi: Psy jako zwierzęta domowe Publikacje o opiece nad zwierzętami domowymi dla dzieci i młodzieży - psy Dzieci od ok. 8 lat

Kup książkę Psie sztuczki. Podręcznik szkolenia

Opinie o książce - Psie sztuczki. Podręcznik szkolenia

Avatar użytkownika - katechetka
katechetka
Przeczytane:2025-10-19, Ocena: 6, Przeczytałam,
Psi przyjaciel to pies, który z człowiekiem rozumie się bez słów i bez szczekania. By taki właśnie stan osiągnąć, potrzebna jest systematyczna praca właściciela ze swym psem, który wykształcając pożądane zachowania, buduje z nim silną więź. Treść podręcznika Psie sztuczki przekazuje praktyczne sposoby nawiązywania relacji opartej na pozytywnych technikach szkoleniowych. Przedstawiony w Podręczniku szkolenia program nauczania podzielony został na cztery poziomy: ze względu na zaproponowane techniki szkoleniowe, należy je przejść w kolejności, krok po kroku, nie pomijając żadnej z nich. Każdemu z poziomów przyporządkowano inny kolor, nadano tytuł (wraz z krótką uwagą interpretacyjną) oraz zapisano najważniejsze wskazówki, na końcu zaś – podsumowanie poziomu i jego ponowna ocena (wraz z postępami mojego psa). Zajmujący dwie sąsiadujące ze sobą strony słowno – graficzny zapis czterdziestu pięciu lekcji zawiera tytuł, podtytuł, notki wyjaśniające, ponumerowane polecenia lub ćwiczenia, kolorowe ilustracje i śmieszne grafiki. Każda z lekcji ma na celu czegoś nowego psa nauczyć, wykształcając w nim pożądane zachowania, bądź te już wyuczone wzmocnić: pies uczy się więc wypełniania poleceń słownych i reagowania na ostry dźwięk klikera oraz motywowany jest do wykonywania powtórzeń ćwiczących umiejętności już nabyte, co ułatwia zapisany przy prawie wszystkich lekcjach kod QR przenoszący – po jego zeskanowaniu – na
51 sztuczek dla szczeniaków
Kyra Sundance0
Okładka ksiązki - 51 sztuczek dla szczeniaków

Zapewnij swojemu psu przewagę na starcie! Pierwsze dwa lata życia twojego szczenięcia to kluczowy okres w jego rozwoju. Przystępując do szkolenia odpowiednio...