Okładka książki - Pułapki diagnostyczne oznaczania hormonów, białek i przeciwciał. Od teorii do praktyki

Publikacja stanowi doskonałe źródło wiedzy dotyczące nietypowych przyczyn niezgodności wyniku laboratoryjnego z obrazem klinicznym pacjenta.

Profesor Krystyna Sztefko - ceniona specjalistka z zakresu diagnostyki laboratoryjnej - przygotowała pełne opracowanie dotyczące ograniczeń metod immunochemicznych, wszystkich znanych obecnie interferencji analitycznych, z którymi zmagają się od lat diagności laboratoryjni, oznaczając hormony, białka swoiste i przeciwciała.

Książka adresowana jest do diagnostów laboratoryjnych, lekarzy endokrynologów, onkologów, nefrologów, diabetologów i wszystkich, którzy na co dzień korzystają z wyników oznaczeń immunochemicznych. Będzie podstawowym źródłem wiedzy dla studentów analityki medycznej, a także studentów kierunku lekarskiego.

Informacje dodatkowe o Pułapki diagnostyczne oznaczania hormonów, białek i przeciwciał. Od teorii do praktyki:

Wydawnictwo: PWN
Data wydania: 2025-09-30
Kategoria: Medycyna i zdrowie

Tagi: Medycyna - zagadnienia ogólne Diagnostyka laboratoryjna Immunologia

Kup książkę Pułapki diagnostyczne oznaczania hormonów, białek i przeciwciał. Od teorii do praktyki

Medyczne laboratorium diagnostyczne w praktyce
Krystyna Sztefko0
Okładka ksiązki - Medyczne laboratorium diagnostyczne w praktyce

Publikacja niezbędna w praktyce diagnostycy laboratoryjnego i lekarza. W książce omówiono typowe, dobrze znane obliczenia niezbędne w każdym laboratorium...

Medyczne laboratorium diagnostyczne. Metodyka i aparatura
Krystyna Sztefko0
Okładka ksiązki - Medyczne laboratorium diagnostyczne. Metodyka i aparatura

Pierwsza na polskim rynku wydawniczym publikacja dotycząca działania nowoczesnego laboratorium diagnostycznego, przygotowana przez zespół ekspertów medycyny...

Opad
Opad