Autorka bestsellerowego poradnika Manifestuj i przyciągaj lepszą przyszłość, przetłumaczonego na 28 języków, powraca z nową książką o sile pewności siebie.
Pewność siebie to nie tylko uczucie -- to sposób bycia. Niezależnie od tego, czy zmagasz się z wewnętrznym krytykiem, napotykasz trudności, czy po prostu chcesz uwolnić swój potencjał -- ta książka będzie twoim przewodnikiem ku zmianie.
Reguła 8 kroków to praktyczne narzędzie, które pomoże ci odzyskać sprawczość, zrozumieć swoją wartość i z odwagą pokazać światu prawdziwe ,,ja".
Im bardziej rozwijasz pewność siebie, tym wyraźniej manifestujesz życie, jakiego pragniesz. Bo to właśnie ona jest kluczem do spełniania marzeń i podejmowania wyzwań -- mimo lęku i niepewności.
W tym inspirującym poradniku uznana na świecie trenerka rozwoju osobistego Roxie Nafousi pokazuje, jak tę umiejętność wyćwiczyć -- z ciepłem, mądrością i wsparciem opartym na badaniach.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2025-11-05
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Confidence
Pewność siebie to podstawa naszej codzienności i aktywności na różnorakich polach. To siła, która poprzez nasze wybory i podjęte przez działania kształtuje naszą przyszłość. To ona pozwala sięgać po swoje marzenia i podejmować ryzyko walki o wymarzone życie. Jednak nie wszyscy potrafią korzystać z tej ,,mocy''. Przez to tracą kolejne szanse na kształtowanie życia, o jakim marzą. Na szczęście autorka Reguła 8 kroków. Obudź w sobie odwagę i pewność siebie dzięki poradom zawartym w książce może pomóc zmienić ten stan rzeczy.
Pewnie niejeden z nas czasami mierzy się z niepewnością i kompleksami, które zabierają radość życia i są przeszkodą w realizacji marzeń. Jednak samemu trudno jest zrobić ten pierwszy krok ku zmianom... Powody ku temu są różne m.in. brak wsparcia i wiedzy jak to zrobić... Na szczęście możemy teraz posiłkować się książką Reguła 8 kroków. Obudź w sobie odwagę i pewność siebie. Ta książka w jasny i zrozumiały sposób prowadzi nas ku zmianom. Zmianom na lepsze. Jej autorka krok po kroku wyłuszcza osiem kroków, które mogą odmienić życie. Kroków prostych a zarazem niezwykle trudnych... Kroków, które mogą pomóc poznać nasze prawdziwe ,,ja''.
Reguła 8 kroków. Obudź w sobie odwagę i pewność siebie to książka wartościowa. Taka, w której bez zwłoki autorka przechodzi do meritum tym samym oszczędzając nam niepotrzebnej gadaniny. To praktyczny przewodnik , który może pomóc ponieść stan wiedzy na temat samoświadomości i zmienić nasz tok myślenia. To lektura, do której warto sięgać wielokrotnie.
Przewodnik po sztuce przyciągania tego, czego pragniemy, tworzenia takiego życia, jakiego chcemy, kreowania rzeczywistości poprzez myśli, uczucia, przekonania...
Przyjmij zaproszenie do bardziej świadomego życia "Manifestuj i przyciągaj lepszą przyszłość" udowodniła, że można zmienić swoje życie. "Manifestuj i...
Przeczytane:2025-12-16, Ocena: 5, Przeczytałam,
,,Reguła 8 kroków. Obudź w sobie odwagę i pewność siebie".
Roxie Nafousi, powraca z książką, która w centrum stawia nie marzenia, lecz fundament potrzebny do ich realizacji - pewność siebie. Reguła 8 kroków to przemyślany i przystępny przewodnik po budowaniu wewnętrznej siły, sprawczości i odwagi w codziennym życiu. Autorka konsekwentnie pokazuje, że pewność siebie nie jest cechą wrodzoną ani chwilowym stanem emocjonalnym, ale sposobem bycia, który można rozwijać i ćwiczyć.
Największą siłą książki jest jej struktura. Osiem jasno określonych kroków - od panowania nad myślami, przez uwolnienie się od porównań i potrzeby bycia lubianym, aż po świadome prezentowanie swojego ,,lepszego ja" - tworzy logiczną, spójną ścieżkę rozwoju. Nafousi nie obiecuje szybkich cudów, lecz zachęca do systematycznej pracy nad sobą. Każdy krok jest poparty przykładami, refleksjami oraz praktycznymi narzędziami, z których autorka korzystała zarówno we własnym życiu, jak i podczas prowadzonych warsztatów.
Styl pisania Nafousi jest ciepły, wspierający i pozbawiony mentorskości. Autorka unika tonu ,,wszystkowiedzącego coacha", zamiast tego budując relację opartą na empatii i zrozumieniu. Szczególnie mocno wybrzmiewa jej przekaz, że prawdziwa pewność siebie rodzi się wewnątrz - z głębokiego przekonania, że nasza wartość nigdy nie była i nie jest przedmiotem oceny.
Cytat: ,,Jesteś i zawsze byłeś wystarczający" stanowi emocjonalne i filozoficzne sedno całej książki.
Reguła 8 kroków będzie wartościową lekturą zarówno dla osób zmagających się z wewnętrznym krytykiem i niskim poczuciem własnej wartości, jak i dla tych, którzy chcą świadomie wzmocnić swoją postawę życiową i odwagę w działaniu. Choć doświadczeni czytelnicy literatury rozwojowej mogą rozpoznać niektóre znane koncepcje, sposób ich podania oraz nacisk na praktykę sprawiają, że książka broni się autentycznością i użytecznością.
To inspirujący, ale jednocześnie bardzo ,,życiowy" poradnik - nie o idealnej wersji siebie, lecz o odwadze bycia sobą. Roxie Nafousi przypomina, że im silniejsza jest nasza pewność siebie, tym wyraźniej manifestujemy życie, jakiego naprawdę pragniemy - nawet wtedy, gdy towarzyszy nam lęk i niepewność.