Okładka książki - Rekrutowałam asystentki szejka

Rekrutowałam asystentki szejka

Gdy jedna wiadomość od szejka zmienia w życiu wszystko...

Natalia zniknęła. Zmieniła kraj, numer telefonu, rytm życia. Cisza miała być końcem historii - dowodem na to, że można wyrwać się z układu, który wciągał coraz głębiej. Ale są ludzie, którzy nie uznają słowa ,,koniec". Są relacje, które trzeba przeciąć.

Gdy szejk wraca z propozycją ,,ostatniego zadania", Natalia staje przed decyzją, w której żaden wybór nie jest dobry. Ma zrekrutować nowe asystentki: kobiety idealnie pasujące do świata władzy, pieniędzy i niepisanych zasad. Każda wchodzi do gry z własnym bagażem ambicji, kłamstw i pragnień. Żadna nie wie, jaką cenę naprawdę przyjdzie jej zapłacić.

To opowieść o mechanizmach kontroli, granicach lojalności i iluzji wyboru. O tym, jak łatwo pomylić bezpieczeństwo z zależnością. I o tym, że czasem największą odwagą nie jest wejście do luksusowego świata, lecz odejście z niego na własnych warunkach.

Historia inspirowana prawdziwymi wydarzeniami. Czy odważysz się odgadnąć, gdzie przebiega granica między rzeczywistością a literacką fikcją?

Anna Kolasińska-Szemraj - mama Zoi, twórczyni popularnego podcastu ,,Kolasińska Podcast", w którym porusza tematy związane z życiowymi wyborami, rozwojem osobistym i nieoczywistymi ścieżkami kariery. W ,,poprzednim życiu" stewardesa i asystentka szejka, która przez trzy lata mieszkała w Abu Zabi. Jej debiut ,,Byłam asystentką szejka" podbił listy bestsellerów.

Informacje dodatkowe o Rekrutowałam asystentki szejka:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2026-04-07

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Kup książkę Rekrutowałam asystentki szejka

Opinie o książce - Rekrutowałam asystentki szejka

„To nie polowanie. To czytanie ludzi…czy kandydatka zrozumie, kiedy ma przestać pukać, a kiedy wejść oknem” Najnowsza książka Ani Kolasińskiej-Szemraj „Rekrutowałam asystentki szejka” to kontynuacja losów Natalii, która myślała, że na dobre odcięła się od poprzedniego życia, opisanego w pierwszej książce autorki „Byłam asystentką szejka”. Okazuje się jednak, że pracując dla tak potężnych ludzi, nawet gdy odejdziesz, prawdopodobnie ich oddech zawsze już będziesz czuć na swoich plecach nawet, gdy spróbujesz zniknąć zacierając swoje cyfrowe ślady…Ale czy na pewno. „Ile warstw ma zwyczajne życie? Ile warstw ma życie kogoś, kto musiał nauczyć się znikać? Natalia pod presją, a wręcz przymusem takim najgorszym, bo nie fizycznym, a psychicznym byłego pracodawcy nie bez oporów zgadza się na zajęcie się rekrutacją trzech kobiet - potencjalnych asystentek. Dwóch dla innych szejków i jednej na miejsce Natalii - dla Bossa. Musi je znaleźć. Musi dać im niemożliwe do wykonania zadania. Musi je sprawdzić. Musi je wybrać, albo i nie, bo wszystko to zależy, czy ona w końcu stanie się na prawdę wolna. Wolna od poprzedniego życia, a przede wszystkim od ludzi, z którymi nie chce mieć już nic wspólnego. „W tym życiu człowiek uczy się odróżniać pewność od dekoracji. Czasem różnią się tylko ceną. Czasem niczym” I tu mamy prawdziwy majstersztyk - sposoby na „sprawdzenie”
Byłam asystentką szejka
Anna Kolasińska-Szemraj0
Okładka ksiązki - Byłam asystentką szejka

Blask i mrok Abu Zabi - blichtr, złoto, drogocenne kamienie, luksusowe marki i prywatne odrzutowce. Ale za fasadą przepychu kryją się tajemnice, o których...

Opad
Opad