Okładka książki - Rekrutowałam asystentki szejka

Rekrutowałam asystentki szejka

„Rekrutowałam asystentki szejka” to drugi tom serii i ciąg dalszy historii Natalii, byłej stewardessy i asystentki szejka.
Natalia już dokonała wyboru, ten świat nie był dla niej, zrobiła wszystko, żeby zniknąć. Jednak nie jest łatwo wydostać się ze środowiska w którym rządzą ogromne pieniądze, władza, luksus, a niemożliwe nie istnieje. By się „uwolnić" od Szejka musi wykonać ostatnie zadanie, znaleźć trzy nowe asystentki, co do dwóch Natalia nie miała problemu, ale znalezienie swojej następczyni już nie było łatwe. Nowe dziewczyny wchodzą do gry.
Książka pokazuje, że z pewnych układów tak po prostu nie można odejść, że nigdy nie będzie się bezpiecznym i zawsze będzie się oglądało za siebie. To opowieść o mechanizmach kontroli, manipulacji, świecie który przeraża, bo za wszystko trzeba zapłacić wysoką cenę.
Książkę czyta się bardzo szybko i z ciekawością, ponieważ jeszcze mało wiemy o Bliskim Wschodzie i regułach tam panujących.
Czuć w niej lęk, emocje, które razem z bohaterką przeżywa czytelnik i niepewność jutra, mimo wykonania ostatniego zadania.

Informacje dodatkowe o Rekrutowałam asystentki szejka:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2026-04-07
Dodał/a opinię: pesciorka

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Rekrutowałam asystentki szejka

Kup książkę Rekrutowałam asystentki szejka

Byłam asystentką szejka
Anna Kolasińska-Szemraj0
Okładka ksiązki - Byłam asystentką szejka

Blask i mrok Abu Zabi - blichtr, złoto, drogocenne kamienie, luksusowe marki i prywatne odrzutowce. Ale za fasadą przepychu kryją się tajemnice, o których...