Okładka książki - Robert Lewandowski. Fantastyczna dziewiątka

Robert Lewandowski. Fantastyczna dziewiątka

Najlepszy polski piłkarz i Sportowiec Roku 2015 w plebiscycie „Przeglądu Sportowego” – pewnie wiecie, o kim mowa. Ale czy znacie szczegóły jego kariery? Dlaczego rozstał się z Legią? Kto zabrał go na obóz Znicza Pruszków? Dlaczego tak trudno mu było odejść z Lecha Poznań? Jak dostał się do Borussii?

Dotarliśmy do osób, które towarzyszyły Lewemu na każdym etapie jego kariery, począwszy od prezesów klubów, kolegów z boiska, trenerów, skończywszy na dziennikarzach, którzy widzieli, jak Robert strzela cztery gole Realowi Madryt czy pięć Wolfsburgowi w dziewięć minut.

Sławomir Peszko, jeden z najlepszych kolegów Lewego, powiedział nam o hierarchii panującej w kadrze: najpierw jest selekcjoner Adam Nawałka, on wszystko konsultuje z Robertem, potem jest cała reszta piłkarzy.

Chcecie wiedzieć więcej? Sięgnijcie po biografię Roberta Lewandowskiego.

Informacje dodatkowe o Robert Lewandowski. Fantastyczna dziewiątka:

Wydawnictwo: RM
Data wydania: 2016-10-04
Kategoria: Sport

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Robert Lewandowski. Fantastyczna dziewiątka

Robert narzekał, że gdy grał słabo, ale strzelił gola, wszyscy go chwalili, ale kiedy jest odwrotnie, czyli gra nieźle, lecz bez bramek, wszyscy mu to wypominają.

Piłka nożna to najpopularniejsza i najbardziej lubiana dyscyplina sportowa w Polsce.

Więcej cytatów z tej książki

Robert Lewandowski. Fantastyczna dziewiątka - opinie o książce