Czy w gęstej, przesyconej spalinami atmosferze można wyczuć nadciągające niebezpieczeństwo, zanim uderzy z pełną mocą?
Madison wydaje się twarda jak stal – niezłomna, pewna siebie kobieta, która nie boi się prędkości ani wyzwań. Jej dni wyznaczają kilometry spalonego asfaltu i adrenalina związana z prowadzeniem własnego biznesu, który nieodłącznie splata się z pasją do szybkiej jazdy. Ale pod skórą kryje się ból i traumatyczne wspomnienia, które odcisnęły piętno zarówno na jej ciele, jak i duszy.
Justin zdaje się mieć życie pod kontrolą – stabilne, poukładane, z sukcesami, choć o tych nikomu nie mówi. Jego dobre serce i gotowość do pomocy wciągają go w przerażający świat, który chciał już dawno zostawić za sobą.
Przypadkowe spotkanie splata ich ścieżki w sposób, jakiego nikt nawet nie brał pod uwagę. Przeszłość powraca w najmniej oczekiwanym momencie, a między tajemnicami i niebezpiecznymi intrygami zaczyna kiełkować coś, czego żadne z nich nie planowało do siebie dopuścić…
Czy tam, gdzie rządzą spaliny i krew, jest miejsce dla prawdziwej miłości?
Data wydania: 2026-03-13
Przeczytane:2026-03-26, Ocena: 5, Przeczytałam,
Książka napędzana bólem, stratą, adrenaliną i spalinami.
Choć z jednej strony to klasyczny romans, ona po przejściach, zamknięta w sobie i w bólu który odczuwa, nie pozwala się do siebie nikomu zbliżyć. On dość wrażliwy, by zaobserwować to, co się dzieje, a przy tym uparty i walczący o tę relację. Wszystko to, wśród palonej gumy, szybkiej jazdy i niebezpiecznych dróg.
Ale to nie tylko romans, bo książka ta ma w sobie drugie dno i pewną tajemnice. Bohaterka powoli odkrywa, że być może partner, za którym tak tęskni nie był tym za kogo go miała. A fakt, że znalazła się na celowniku bardzo niebezpiecznego i wpływowego człowieka, tylko potęguje dramatyzm.
Czy Madison da szansę Justinowi, czy odkryje prawdę z przeszłości i jak potoczy się wyścig o wszystko? Tego dowiesz się z tej książki.
Dorzucę jeszcze cytaty który mnie zauroczyły: : "Istnieje wiele symboli prawdziwej wolności. Jednym z nich jest szczerość."
"Czasem to, czego nie chcemy, jest tym, czego najbardziej potrzebujemy w danej chwili."
Jeśli tylko kochasz motocykle, adrenalinę i szybkość z pewnością ta książka cię zauroczy. Akcja toczy się szybko, nie brak też emocjonujących momentów i odrobiny refleksji. Znakomicie jest też pokazany motyw żałoby. Nie ma tam spicy scen, a jedynie rodząca się chemia między bohaterami.
Moja ocena 8/10 gwiazdek